Recensie: Rachel Hore – Een week in Parijs

Recensie: Rachel Hore – Een week in Parijs


Fay krijgt als ze in Parijs is vreemde flashbacks, die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de kerkklokken van de Notre Dame of een Franse chanson. Volgens haar moeder Kitty is Fay nog nooit buiten Engeland geweest, laat staan in Frankrijk, maar waarom komt Parijs haar dan zo angstaanjagend bekend voor? Fay volgt de enige aanwijzing die ze bezit: een adres op het label van een oude rugzak. Haar zoektocht brengt haar naar een verlaten klooster en dat is het begin van het verhaal, wat haar moeder voor haar verzweeg.

ISBN: 9789 022 573 686 – De Boekerij – Aantal pagina’s: 412


*****

4 van de 5 sterren — Joke


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Deze meeslepende familiegeschiedenis is spannend, historisch en verveelt geen moment.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersoon in het boek is Fay, een muzikante die door flashbacks uit haar jeugd steeds onzekerder wordt; fanatiek gaat zij in Parijs op zoek naar het verhaal, wat haar moeder Kitty nooit durfde te vertellen. Mooi om te lezen dat Fay hiermee haar moeder, inmiddels opgenomen in een psychiatrische kliniek, uit haar depressie haalt.
— Joke

Sfeer

*****

De gebeurtenissen van Fay in Parijs anno 1961 gaan met flashbacks terug naar Parijs in de Tweede Wereldoorlog; tijdens het lezen voel je de spanning van het gevaarlijke Parijs toen goed.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Boeiend geschreven en ondanks de spanning van de oorlog zit er genoeg romantiek in om de ontspanning van het lezen te ervaren.
— Joke

Passage uit het boek

‘Even voor half drie wachtte Fay in de koelte van de marmeren lobby van een stijlvol flatgebouw in empirestijl tot de nors kijkende, grijsharige conciërge klaar was met iemand aan de andere kant van de telefoonlijn de huid vol te schelden. Dat gaf haar de tijd om zenuwachtig te worden. Mademoiselle Ramond moest in redelijke goede doen zijn om in zo’n degelijke en nette buurt te wonen, maar verder wist ze niets van haar. Ze bedacht nu dat de priester die ze in het klooster had ontmoet alleen maar had geprobeerd om haar behulpzaam te zijn en dat het best een doodlopend spoor kon zijn, Wat dan? De gedachte aan een mislukking was onverdraaglijk.’

Leesvoorschrift

5.regen

Lees het boek vooral voor de open haard met een mooi glas rode wijn.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

412 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.