Recensie: Rachel Winters – Net als in de film

Recensie: Rachel Winters – Net als in de film


Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken, tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.

Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script. Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.

Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

ISBN: 9789024587100 – Luitingh-Sijthoff – Aantal pagina’s: 395 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijk, humoristisch, knus boek waarbij je hoopt dat Evies vriendengroep je adopteert.’

Hoofdpersonages

*****

Evie Summers werkt als assistente voor een bekende agency. Haar baas vertegenwoordigt beroemde scenarioschrijvers, waaronder Ezra Chester. Ezra brak jaren geleden door met zijn film, maar heeft sindsdien geen script meer uitgebracht. Het is Evies taak om hem over te halen een script te schrijven voor een Hollywood romcom. Dat weigert hij. Zijn eis is dat Evie moet laten zien dat je verliefd kunt worden, net zoals in de films. En dit zorgt voor veel hilarische, pijnlijke en leuke meet-cutes (een scene waarin twee personages die later een stel vormen elkaar voor het eerst ontmoeten) die Evie aangaat om op zoek te gaan naar de Ware.
— Nienke

Sfeer

*****

Net als in de film gaf me zo’n heerlijk warm gevoel. Evie gaat zoveel hilarische en vaak pijnlijke meet-cutes aan en al deze meet-cutes komen je natuurlijk bekend voor als je de meeste bekende romantische komedies hebt gezien. Haar vriendengroep steunt haar door dik en dun, maar laat ook zien dat ze niet alles pikken. Ook al heeft Evie het niet altijd makkelijk, ze laat wel zien dat je kunt groeien en hoe je uiteindelijk voor jezelf kunt kiezen, want girls rule! Dit boek had ik nodig om op te laden en om even in de watten gelegd te worden.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Winters schrijft erg humoristisch en pijnlijk herkenbaar. De meet-cutes in de bekende romantische komedies lijken altijd zo perfect en Winters laat met dit boek zien dat het absoluut niet perfect is als je het zelf uitvoert. Het is namelijk niet sexy als je je glas jus op iemand morst, als je probeert tegen die persoon aan te botsen op een “sexy” manier. Ik heb dus op momenten erg genoten van bepaalde passages.
— Nienke

Passage uit het boek

‘Hij keek me nog steeds niet aan, dus ik ging met over elkaar geslagen armen voor hem staan. ‘Dat moet jij nodig zeggen! Wat dacht je van die vechtpartij van zojuist? Je probeert ZAK zijn verontschuldigen aan te laten bieden. En wat dacht je van die ballonnen? Sarahs vrijgezellenfeest? Je hoeft me niet continu te hulp te schieten, Ben.’
‘Ik dacht dat je me voor de gek hield. Je kunt je beter op écht belangrijke dingen richten, in plaats van te proberen een man te ontmoeten met wie je toch geen relatie wilt.’
Ik bloosde en ging luider praten. ‘Jij hebt toch geen last van mijn meet-cutes, Ben? Ik doe tenminste iets met mijn leven. Jij bent vastgeroest. Elke zondag zit je in Gil’s. Je doet alsof je er vrede mee hebt dat je niet meer fotografeert, terwijl je het overduidelijk mist. Weet je wat jij bent? Je bent een lafbek, Ben. Je durft geen enkel risico te nemen voor de dingen waar je van houdt, zelfs niet als die zich pal voor je neus bevinden.’’

Leesvoorschrift

Nestel jezelf lekker in een lekkere stoel, op de bank of op bed, pak een dekentje met een heerlijk warm drankje en geniet van dit heerlijke boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

395 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.