Recensie: Robin Sloan – Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore

Recensie: Robin Sloan – Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore


Clay Jennon, een werkloze webdesigner, solliciteert op een baantje als verkoper voor de nacht in Penumbra’s boekwinkel, die 24 uur per dag open is. Al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt: de winkel heeft nauwelijks klanten, en de mensen die wel binnenkomen, lenen boeken in plaats van ze te kopen. Clay komt erachter dat de winkel niet meer is dan een dekmantel voor een veel groter en meeslepend geheim…

ISBN: 9781 782 391 197 – Atlantic Books – Aantal pagina’s: 291 – Roman


*****

3 van de 5 sterren — Iris


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een interessant verhaal dat moderne technologie combineert met eeuwenoude, klassieke geheimen. Een verrassende mix, wat helaas niet geldt voor de personages.’

Hoofdpersonages

*****

Clay ontwikkelt zich van een afwachtende jonge hond tot leider van een groep tech-nerds, die helaas minder diepgang vertonen dan de hoofdpersoon. Naarmate het verhaal vordert, ontwikkelt Clay een vriendschap met boekhandelaar Penumbra, Googlemeisje Kat en miljonair Neel. De vriendengroep is helaas te onsamenhangend om geloofwaardig te zijn.
— Iris

Sfeer

*****

Het contrast tussen een stoffige boekwinkel en Google had niet veel groter kunnen zijn, en dat maakt het des te leuk. Het boek leest als een klassiek fantasieverhaal, gesitueerd in onze eigen moderne wereld.
— Iris

Schrijfstijl

*****

De personages worden niet bijzonder diep uitgewerkt en het verhaal leest makkelijk weg. De bijzondere setting vraagt wel om bewondering. Het verhaal is bij vlagen grappig.
— Iris

Passage uit het boek

‘Kat bought a New York Times but couldn’t figure out how to operate it, so now she’s fiddling with her phone.’

Leesvoorschrift

7-bewolkt-witte-wijn

Dit boek is uitermate geschikt voor een lang weekend met een goed glas witte wijn terwijl de bewolking buiten langs je heen trekt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

35%

65%

Hoe dik is de pil?

291 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.