Recensie: Rosalie Hazeleger & Myriam Berenschot – Egel op reis

Recensie: Rosalie Hazeleger & Myriam Berenschot – Egel op reis


Egel gaat op reis en hij komt voor allerlei avonturen en belevenissen te staan. Want hoe is het om op een plek te slapen waar alles anders is dan thuis? Kun je kijken met je neus? Is het makkelijk om nieuwe vrienden te maken? En wat doe je als je schreeuwend plastic in de zee vindt? Samen met Uil, Beer, mevrouw Zwijn en zijn andere dierenvrienden maakt Egel warme herinneringen om nooit meer te vergeten! Grappige, filosofische en prikkelende dierenverhalen over vriendschap en vakantie.

ISBN: 9789044847871 – Uitgeverij Clavis – Aantal pagina’s: 88 – Voorleesboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtige verhalenbundel over vriendschap, met onderwerpen waarover je gaat nadenken.’

Verhaallijn

*****

Egel op reis begint met een hoofdstuk waarin je leest dat Egel enorm veel beukennootjes heeft gevonden. Je zou denken dat Egel hier heel blij mee is, maar Egel blijft een raar gevoel in zijn buik houden. Zijn vriend Uil weet wel hoe dat komt, geluk moet je immers delen! Dat doet Egel dan ook. Zijn vrienden besluiten hem te verrassen, door met elkaar om reis te gaan. Een reisje naar de zon, dat is toch precies wat Egel nodig heeft!
Wanneer Egel op reis gaat, beleeft hij samen met zijn vrienden allerlei avonturen. Dat begint al direct wanneer ze uit de bus stappen en naar de haven moeten lopen, want kaartlezen is nog helemaal niet zo makkelijk.
— Eline

Illustraties

*****

Egel op reis bevat bij bijna elk hoofdstuk een mooie plaat. Deze plaat geeft een mooi beeld van het hoofdstuk dat erbij hoort. Ook zijn er weleens kleinere illustraties te zien, zoals een geschreven briefje. Dit maakt dat het boek nog levendiger wordt en meer geloofwaardigheid krijgt.
Het kleurgebruik in de illustraties is mooi passend bij wat je op dat moment leest. Wanneer het hoofdstuk zich ’s nachts afspeelt, zijn de illustraties donkerder.
— Eline

Stukje uit het boek

Egel bestudeert de envelop en voelt er eens aan. Hij is niet warm, denkt hij. De envelop voelt plat en koud en is klein. Te klein om er een wollen trui in te stoppen. Zelfs een paar warme sokken past er niet in. Een voor een kijkt hij zijn vrienden aan, die allemaal een geheimzinnige blik in hun ogen hebben. Dan scheurt hij de envelop langzaam open. Meteen valt er een plat, plastic voorwerp uit. ‘Uhm, bedankt allemaal. Maar ik snap het niet. Een opblaasbare strandbal is toch niet warm?’
Uil gniffelt vanachter zijn vleugel, die hij voor zijn snavel heeft geslagen.
‘Lees het kaartje dat erbij hoort,’ zegt Evert, terwijl hij een poot vol beukennootjes pakt.
‘Ja,’ glimlacht mevrouw Zwijn. ‘Dan snap je het beter.’
Egel pakt het briefje uit de envelop en leest hardop voor:

Lieve Egel,

Omdat je vandaag niet jarig bent en zomaar een feestje viert, nemen wij jou mee naar een warme plek. De zon, het strand en de zee.

Liefs,
Beer, Zwijnelien, Evert, Uil en mevrouw Zwijn

‘Jullie bedoelen..’
Uil knikt. ‘We gaan naar een eiland. Op vakantie naar de zon!’

Voor wie is het boek?

Egel op reis is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.