Recensie: Sabine Lemire & Signe Kjær – Molly – op de nieuwe school

Recensie: Sabine Lemire & Signe Kjær – Molly – op de nieuwe school


Molly gaat op een nieuwe school beginnen. Daar zijn echt veel kinderen, en Molly kent er geen een. Haar ouders zeggen dat ze gauw nieuwe vrienden zal krijgen, maar dat is niet zo makkelijk, vindt Molly. Het zou allemaal een stuk makkelijker zijn als haar beste vriendin Ellen nog steeds bij haar was. Molly is ook bang dat Ellen haar vergeet, nu ze elkaar niet meer elke dag zien. Gelukkig zit er een blond meisje in haar nieuwe klas, en zij lijkt best lief.

ISBN: 9789021477589 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 74 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een krachtig verhaal voor kinderen die al een tijdje zelf kunnen lezen.’

Verhaallijn

*****

In Molly – op de nieuwe school zie je op de eerste spread kleine illustraties van de personages die je in dit boek tegen zult komen. Ik vind het prettig dat dit voorafgaand aan het verhaal te lezen is. Zo weet je beter over wie je leest.
Daarna begint het verhaal direct. Het begint met een scène dat Molly ’s ochtends aan de ontbijttafel zit. Doordat de inleiding al tijdens het voorstellen te lezen is, kan het verhaal direct beginnen. Dit vind ik erg krachtig.
Het verhaal zelf zit goed in elkaar. Er is veel diepgang en toch is het goed te lezen voor kinderen. Wel is het geschikt voor kinderen die al een tijdje zelf kunnen lezen. In dit boek is erg veel ruimte voor emoties. Doordat kinderen hierover lezen, zullen ze het bij zichzelf ook beter kunnen gaan benoemen.
— Eline

Illustraties

*****

Molly – op de nieuwe school is een vrolijk, rijk geïllustreerd boek. Naast grote illustraties zijn er ook veel kleinere illustraties in de vorm van versieringen te zien. Zoals bij de titel van het nieuwe hoofdstuk, en op de schutbladeren. Dit geeft het boek een vrolijke uitstraling.
— Eline

Stukje uit het boek

‘De meisjes aan de andere kant van de deur maken zich klaar voor vertrek. Molly wacht tot ze weg zijn.

Ze pakt het slot beet. Draait voorzichtig, maar er gebeurt niets. Ze probeert de ene en de andere kant op te draaien. Het slot geeft geen millimeter mee. Het krioelt van de gedachten in Molly’s hoofd. Stel je voor dat ze het slot nooit meer open krijgt? Moet ze dan de hele dag hierbinnen blijven? Misschien de hele avond, voor iemand ontdekt dat ze weg is. Ze probeert het nog eens, maar er gebeurt niks.

Buiten is het stil. De les is bezig, en het klinkt alsof er geen kinderen meer zijn op het schoolplein. Is vandaag de dag waarop ze moet uitproberen om op een wc te slapen? Waarom moest ze nou ook zo nodig plassen? Ze haat die stomme wc’s. Het is zo smerig, en nu komt ze er misschien nooit meer uit.’

Voor wie is het boek?

Molly – op de nieuwe school is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

60%

40%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.