Recensie: Sascha Arango – De waarheid en andere leugens

Recensie: Sascha Arango – De waarheid en andere leugens


Henry Hayden is een populaire schrijver die een luxe leven leidt door zijn bekendheid en de eenvoudige harmonie met echtgenote Martha. Wat zijn vrouw echter niet weet is dat Henry een affaire heeft met Betty, de hoofdredacteur van zijn uitgever. Het verhaal begint met de scène waarin duidelijk wordt dat Betty ongewenst zwanger van hem is. Henry beseft dat hij zijn vrouw eerlijk moet opbiechten dat hij een ander heeft en dat zal grote gevolgen voor zijn carrière hebben. Hij maakt daarom een andere keuze: hij gaat Betty vermoorden. Daarmee lijkt alles opgelost totdat Henry zich realiseert wat hij echt heeft gedaan.

ISBN: 9789 056 725 129 – Uitgeverij Signatuur – Aantal pagina’s: 236 – Roman


*****

4 van de 5 sterren — Gemmie


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘De narcistische schrijver Henry probeert zijn leven te redden maar zet het uiteindelijk zelf op het spel.’

Hoofdpersonages

*****

Henry Hayden wordt door de buitenwereld gezien als een schrijver, maar hij is het niet. Zijn karakter is ook anders dan hij laat zien. De leugens helpen hem overeind te blijven, maar dat is tevens schijn.
— Gemmie

Sfeer

*****

De omgeving die beschreven wordt past perfect bij het karakter van Henry. Het grote huis op de heuvel waar hij met Martha woont, de Maserati waarme hij door de bochten scheurt, de ruwe zee en het gevaarlijke ravijn. Tijdens het lezen waan je je dicht in de buurt van Henry.
— Gemmie

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is tot aan de laatste bladzijde spannend. Doordat je meekijkt in het brein van Henry, en ook zijn verleden leert kennen, creërt de schrijver een soort medelijden bij je en hoop je eigenlijk dat het weer goed komt met zijn huwelijk. Terwijl hij dat absoluut niet verdient.
— Gemmie

Passage uit het boek

“Hij besloot zelf poolshoogte te nemen. Bij kilometerpaal 8 sloeg hij af naar de klippen – in plaats van naar huis te rijden, wat veel verstandiger zou zijn geweest, want iedere amateur weet dat moordenaars vaak terugkeren naar de plaats van hun daad, waar ze dan gearrestreerd worden. Ze doen het omdat ze sentimenteel zijn, omdat ze zoals ieder mens nieuwsgierig zijn, sommigen doen het uit ijdelheid en weer anderen uit berouw, ze volgen de roep van hun geweten. Laatstgenoemden keren terug omdat ze niet willen geloven dat ze werkelijk tot zo’n daad in staat zijn geweest. Wat Henry betreft, hij was na zijn bezoek aan het forensisch instituut ervan overtuigd geraakt dat de politie geloofde dat het een ongeluk was.”

Leesvoorschrift

1.all-weather

Dit boek is altijd en overal te lezen, maar bedenk wel dat het moeilijk wegleggen is. Dus laat het dicht als het eten op staat want anders moet beslist naar de afhaalchinees.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.