Recensie: Simone van der Vlugt – De doorbraak

Recensie: Simone van der Vlugt – De doorbraak


De doorbraak is het spannende en meeslepende verhaal van Romée, die op jonge leeftijd de top bereikt als zangeres. Haar jeugd was niet fijn met een tirannieke vader, en haar enige houvast is haar broer Rob. De plotselinge roem en het succes overvalt haar en maken haar niet gelukkig.  De banden met thuis heeft ze verbroken en haar broer Rob raakt vermist op zijn wereldreis. Waar is hij nu ze hem nodig heeft?

Tijdens haar flitsende carrière wordt ze beschuldigd van plagiaat en achtervolgd door een stalker. Op het randje van een burnout gaat ze op zoek naar de waarheid, maar wie kan ze nog vertrouwen?

ISBN: 9789044633306 – Uitgeverij Prometheus – Aantal pagina’s: 320 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Spanning en ontroering van het begin tot eind.’

Hoofdpersonages

*****

Naast de sympathieke Romée, waar alles om draait in dit boek, ontmoet je tijdens het lezen  haar vriend Axel en vriendin Laura. Haar vader, moeder en broers Niels en Rob die belangrijk zijn in het verhaal blijven nogal op de achtergrond.
— Joke

Sfeer

*****

Spanning met een gevoel van onmacht tegenover de wereld van glamour en glitter en tegelijkertijd ontroering over hoe sterk Romée hier mee omgaat.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Romée vertelt in de ik-vorm haar verhaal en je wordt echt het boek ingezogen en verlaat het pas op de laatste bladzijde.
— Joke

Passage uit het boek

Trillend kwam ik overeind. Ik haalde de steel van de stofzuiger uit de bergkast en keek nogmaals om de hoek van de woonkamer, nu vanuit een andere hoek. Daardoor had ik zicht op de raampartij en de terrasdeur, die wijd openstond. De gordijnen bolden op in de wind. Het gebonk was afkomstig van de deur, die steeds dichtviel en weer open zwaaide. Er leek niemand in de kamer te zijn. Ik deed het licht aan en rende naar de deur. Ik trok hem zo snel dicht dat de vingers van mijn andere hand er bijna tussen kwam.

Leesvoorschrift

Heerlijk op de bank met een kop thee, gordijnen dicht  en lezen tot het eind.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.