Recensie: Sophie Kinsella – Wedding Night

Recensie: Sophie Kinsella – Wedding Night


Lottie denkt dat haar vriend de ware is, als ineens alles in een avond in duigen valt. Dan krijgt ze plots een telefoontje van haar allereerste liefde, een man die ze jaren niet gesproken heeft. Dat kan toch geen toeval zijn? Lottie besluit dat dit het lot is (leuke woordspeling) en vertrekt halsoverkop naar Griekenland om met hem te trouwen en hun romance van vroeger voort te zetten. Haar zus Fliss verklaart haar voor gek en zet alles op alles om het huwelijk tegen te houden.

ISBN: 9780 552 778 527 – Transworld Publishers – Aantal pagina’s: 460


*****

3 van de 5 sterren — Coby


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Vol humor, levenslust en knullige (en herkenbare) tegenslagen.

Hoofdpersonages

*****

Lottie en Fliss zijn de hoofdpersonen en zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen. Toch hebben ze allebei zo hun problemen. Lottie lijkt zorgeloos en impulsief, maar is stiekem op zoek naar vastigheid en ware liefde. Fliss is een control freak en gefrustreerd over haar scheiding. Ze probeert sterk te blijven voor haar zoontje, maar stiekem hunkert ze naar een beetje lol en vrijheid in hun leven. De andere personages zijn ietwat plat en leeg, maar Lottie en Fliss komen ‘echt’ over.
— Coby

Sfeer

*****

Je hoeft het niet per se met Lottie’s drastische keuze eens te zijn, want je wordt toch wel in haar avontuur meegezogen. En Fliss zorgt voor de nodige balans, al is ze wel het andere uiterste. Dit geeft het boek een georganiseerde chaos mee, waardoor het leest als een sneltrein.
— Coby

Schrijfstijl

*****

Hoe simpel de synopsis ook lijkt, Kinsella gaat met de zussen de diepte in. Je hoort ze zelf bijna lachen, huilen en kletsen. Het grootste pluspunt is de humor van het verhaal: vrijwel alles is met een dikke knipoog geschreven. Veel sarcasme en chagrijnen om van te smullen, wat het geheel minder zoet maakt.
— Coby

Passage uit het boek

‘I grab my bag and head to the Ladies. I have to think. Clearly. Or at least, as clearly as I can, bearing in mind that the room is spinning and my face in the mirror looks like it has three eyes. It could work. I’m sure it could work. But how can I make it work? How can I not fall into the same predictable pattern as all my other dead-end, fizzle-out relationships?
As I comb my hair, my mind starts ranging over other first dates with other boyfriends. Other beginnings. I’ve stood in so many Ladies’ rooms over the years, refreshing my lipstick, thinking, ‘Is this the One?’ Each time I’ve felt equally hopeful, equally fizzy. So where did it go wrong? What can I do differently? What can I not do that I normally do?

Leesvoorschrift

11-lente

Ideaal voor treinreizigers of voor op een luie dag in pyjama. Perfect voor in de lente, want door dit boek krijg je extra zin in de zomer. Een cocktail (of sap) met parapluutje maakt het af.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

460 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.