Recensie: Stephanie Laurens – Het heft in eigen hand

Recensie: Stephanie Laurens – Het heft in eigen hand


Heather Cynster peinst er niet over om te trouwen!
Dat wil zeggen, op een verstandshuwelijk zit ze absoluut niet te wachten. Heather wil trouwen uit liefde, ze wil overrompeld worden en veroverd door haar eigen held. Ze weet zeker dat ze zo’n man niet zal vinden op de gebruikelijke – doodsaaie – Londense balavonden.
Vastbesloten haar ware liefde te vinden, besluit ze haar heil elders te zoeken – en bezoekt ze een volkomen onoorbare soiree. Haar gewaagde poging wordt echter ruw verstoord door Timothy Danwers, Viscount Breckenbridge, die haar gebiedt onmiddellijk te vertrekken, nu haar reputatie nog intact is.
Tot zijn ontzetting brengt zijn bemoeienis haar juist in gevaar. Ze wordt door een onbekende man in een rijtuig geduwd en ontvoerd. Timothy zet meteen de achtervolging in om die opstandige Heather te redden – en misschien wel de held te zijn waar ze al die tijd naar op zoek is geweest.
Zal het hem lukken om Heather uit de handen van haar ontvoerders te bevrijden of wacht haar een erger lot?

ISBN: 9780 270 4303 – Harper Collins – Aantal pagina’s: 510 – Roman


*****

4 van de 5 sterren — Lisanne


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

Heerlijk romantisch boek, met een tikkeltje spanning zo nu en dan.’

Hoofdpersonages

*****

Heather Cynster is een opstandige jonge vrouw die leeft in het jaar 1829. Ze wordt terwijl ze naar een oneerbaar soiree is geweest ontvoerd door een onbekende man. Terwijl Timothy er alles aan doet om haar te redden, gaat Heather zelf op onderzoek uit wie haar ontvoerder nu exact is.
— Lisanne

Sfeer

*****

Het boek begint meteen met de ontvoering van Heather waardoor er direct actie ontstaat van zowel haar kant als die van haar held. Het boek is romantisch met een vleugje spanning zo nu en dan. Heerlijk boek om bij weg te dromen en je waant je helemaal in de tijd van de “bonton” in Engeland.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is vlot, waardoor het boek ondanks de hoeveelheid bladzijden makkelijk en vlot leesbaar is. Ik heb mij geen moment verveeld met dit boek. Het was zelfs zo uit!
— Lisanne

Passage uit het boek

‘Zoals je hebt gehoord, zal de laird niet eerder dan overmorgen aankomen. Dan kunnen we er gevoeglijk van uitgaan dat hij uit de Schotse Hooglanden afkomstig is. De redenen om jou of een van de anderen te ontvoeren, zouden dus in een diep verleden kunnen liggen. Erger nog: Fletcher en Cobbins zijn er om diverse redenen van overtuigd dat hun opdrachtgever een machtig man is, iemand die gewend is om bevelen uit te delen en ook verwacht dat ze worden opgevolgd’.
Hij bestudeerde haar gezicht. ‘Heb je nog iets uit Martha losgekregen?’
Na een keer diep ademhalen schraapte ze haar keel. ‘Een beetje. Zoals zij de reactie van Fletcher en Cobbins op de man heeft opgevat moet die laird heel machtig zijn. Ze vonden hem indrukwekkend, intimiderend en ze weet ook zeker dat hij een echte aristocraat is, want alleen een echte aristocraat zou voor mij een meid hebben ingehuurd’.
Breckenbridge mondhoeken gingen omlaag in een grimas. ‘Ze heeft gelijk’.

Leesvoorschrift

11-lente

Dit boek lees je het liefste wanneer je op vakantie bent om helemaal bij weg te dromen. Kastelen, helden. Het beste leesvoer voor in de vakantie.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

510 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.