Recensie: Suzanne Vermeer – Sneeuwengelen

Recensie: Suzanne Vermeer – Sneeuwengelen


Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en jaarlijks samen op wintersportvakantie gingen. ‘de sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, De wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat één van hen komt te overlijden…
De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen klaarstaan, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar sommige dingen kloppen niet. Was er opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

ISBN: 9784 005 063 74 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 311 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren — Lisanne


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Tot op het laatste toe blijf je je afvragen wat er nou precies is gebeurd.’

Hoofdpersonages

*****

Tanja, Daphne, Jennifer, Zoë, Esmee en Lisa zijn de zes sneeuwengelen. Na het overlijden van Daphne, Esmee en Zoë blijven er nog drie over. Hier draait het boek uiteindelijk om. Ze blijven zich afvragen wat er nou exact gebeurt is, en als ze alle drie ook nog vreemde berichten op hun telefoon krijgen is de chaos helemaal compleet.
— Lisanne

Sfeer

*****

Het duurt eventjes voordat er spanning in het boek komt, maar zodra bekend wordt dat Zoë is verdronken, blijft de spanning tot aan het einde toe goed hangen.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

In het begin is dit boek wat onsamenhangend geschreven waardoor het echt moeite heeft gekost om in het boek te komen. Zodra het boek de “vaste” verhaallijn te pakken krijgt, is het boek pakkend geschreven, en kon ik het zelfs niet meer wegleggen. Absoluut de moeite waard om door te lezen.
— Lisanne

Passage uit het boek

Jennifer en Lisa sprongen meteen op toen ze Tanja de wachtruimte in zagen komen.
‘Die blik van jou belooft niet veel goed,’ zei Jennifer zachtjes. Alle hoop was uit haar stem verdwenen en ze trok wit weg.
‘Is ze het?’ vroeg Lisa? Tanja kon geen woord uitbrengen en begon weer te huilen bij de aanblik van haar vriendinnen. Lisa en Jennifer pakten allebei een hand en duwden hun hoofden tegen elkaar. Zo bleven ze een tijdje staan huilen totdat ze naderende voetstappen hoorden. Het was de blonde agente.
‘Mogen we Zoë zien?’ vroeg Lisa.
‘We zullen eerst de nabestaanden vragen het lichaam officieel te indentificeren. Als het lichaam daarna wordt vrijgegeven, gaat eerst de begrafenisondernemer ermee aan de slag. Daarna is het verdere verloop en ook de keuze voor open of dichte kist aan de naaste familie. Aangezien uw vriendin in het water heeft gelegen zal het lichaam sneller dan gebruikelijk achteruitgaan. Het zou me niet verbazen als de begrafenisondernemer een dichte kist adviseert.’

Leesvoorschrift

16-vrieskou

Dit boek lees je het liefste wanneer het vriest, en je weg kan kruipen onder een deken als de spanning eventjes teveel wordt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

311 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.