Recensie: Ted van Lieshout & Philip Hopman – Boer Boris en de luchtballon

Recensie: Ted van Lieshout & Philip Hopman – Boer Boris en de luchtballon


Er komt een vreemde vogel uit een ei. Die hoort niet thuis op de boerderij! Boer Boris besluit hem weg te brengen. Maar hoe?

ISBN: 9789025775599 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtige aanvulling op de avonturen van deze boer.’

Verhaallijn

*****

In Boer Boris en de luchtballon lees je hoe Berend een ei heeft gevonden. Nadat hij aan de kippen heeft gevraagd van wie het ei is, trippelen ze allemaal weg. Boer Boris komt op het idee om het ei uit te gaan broeden. Om de beurt gaan Sam en Berend een poosje voorzichtig op het ei zitten totdat het op een nacht is uitgekomen. Maar er is geen geel, donzig kuikentje uit gekomen. Gelukkig ziet Boer Boris direct bij welk dier dit kuiken hoort en waar het thuishoort. Ook komt Boer Boris op het grandioze idee om met de heteluchtballon te gaan. Hierna lees je over de prachtige reis die Boer Boris, Sam en Berend met elkaar maken over verschillende werelddelen. Hierbij is veel aandacht voor de prachtige natuur.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Boer Boris en de luchtballon zijn erg mooi en kleurrijk. De illustraties zijn steeds over de gehele spread gemaakt en dit zorgt ervoor dat er veel ruimte is voor kleinere details. Ook is er weer een pagina zonder tekst, waarbij je als lezer echt even de tijd moet nemen om goed te kijken wat er allemaal te zien is.
Wat ik extra mooi vind aan Boer Boris en de luchtballon is dat er in de illustraties veel aandacht is besteed aan de verschillende dieren en natuur wanneer de luchtballon over Afrika zweeft.
— Eline

Stukje uit het boek

‘’Boer Boris, moet je kijken wat ik nou toch heb gevonden. Er ligt een eenzaam ei,’ zegt Berend, ‘onder bij de heg. Ik dacht: het zal wel horen bij de kippen die er stonden, maar toen ik vroeg van wie het was, toen trippelden ze weg.’ ‘Wat zielig’, zegt Boer Boris. ‘Kom, we gaan ermee naar binnen.’ Hij legt het ei voorzichtig op een kussen in een doos. Daar ligt het goed en lekker warm. Het broeden kan beginnen: zachtjes zit eerst Sam erop, dan Berend nog een poos.’

Voor wie is het boek?

Boer Boris en de luchtballon is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.