Recensie: Tess Gerritsen – Verdwijn

Recensie: Tess Gerritsen – Verdwijn


Als patholoog-anatoom Maura Isles een lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven: het lijk opent de ogen. De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar dan verandert wat een dode leek in iets dodelijks. Op koelbloedige wijze vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele personen, onder wie een zwangere patiënt: Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren doortikken, voegt Maura zich bij Jane’s echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean. Alleen Jane, in de val met de gewapende vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie…

ISBN: 9789044330892 – The House of Books – Aantal pagina’s: 352 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Niet wat we gewend zijn van Tess Gerritsen, maar nog steeds goed.’

Hoofdpersonages

*****

De hoogzwangere detective Jane Rizzoli probeert samen met haar man FBI-agent Gabriel Dean het mysterie op te lossen rondom de gijzelingsactie van een vrouw met veel geheimen.
— Nastassia

Sfeer

*****

Het verhaal begint meteen met een aangrijpende getuigenis van Mila, een jong meisje met reeds een hard leven achter de boeg, die nu de oversteek maakt over de grens naar Amerika. Dit grijpt meteen jouw aandacht. Maar spijtig genoeg wordt in het eerste deel van het boek al een groot deel van de motieven verraden, waardoor de spanning afneemt. Maar ik vond het nog steeds een goed boek.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Gerritsen neemt een harde en directe schrijfstijl aan, wat ik zelf wel kan appreciëren. Ze houdt zich niet in om gruwelijke momenten met veel detail te beschrijven. De manier waarop ze de ervaringen van Mila beschrijft, zijn pakkend en grijpen je soms bij de keel.
— Nastassia

Passage uit het boek

“Mijn naam is Mila en dit is mijn verhaal. Ik kan het verhaal op veel plaatsen laten beginnen. Het kan van start gaan in de stad waar ik ben opgegroeid, Krivitsji, aan de oever van de Servatsj in de provincie Miadziel. Het kan beginnen op mijn achtste, op de dag dat mijn moeder stierf, of op mijn twaalfde, toen mijn vader werd overreden door de vrachtwagen van de buurman. Maar ik vind eigenlijk dat mijn verhaal hier moet beginnen, in het Mexicaanse woestijnlandschap, ver van mijn huis in Belarus. Hier heb ik mijn onschuld verloren. Hier zijn mijn dromen gestorven.”

Leesvoorschrift

Lees dit boek op een rustige avond, laat je wegzakken in de zetel met een lekker glas wijn bij je.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.