Recensie: Tess Gerritsen – Zustermoord

Recensie: Tess Gerritsen – Zustermoord


Patholoog-anatoom Maura Isles is geschokt: nooit eerder bood een moordslachtoffer zo’n angstaanjagende aanblik als deze keer. Tot Maura’s verbijstering blijkt dat de vrouw, die voor Maura’s huis is doodgeschoten, haar evenbeeld is. Om de moordenaar te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt om haar van het leven te beroven… Een zenuwslopende thriller met adembenemende plotwendingen!

ISBN: 9789044314649 – Uitgeverij The house of books – Aantal pagina’s: 335 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Niets kan je voorbereiden op de waarheid die Maura Isles onder ogen moet komen wanneer een identiek uitziende vrouw voor haar woning wordt vermoord.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdrollen zijn weggelegd voor patholoog-anatoom Maura Isles en politie-agente Jane Rizzoli. Zij doen een schokkende ontdekking die de start is van een omvangrijke moordzaak. Amalathea Lank is een schizofrene vrouw met mogelijk belangrijke informatie omtrent deze zaak. Andere belangrijke personages zijn rechercheur Rick Ballard, die een duidelijk connectie met de overledene had, en Mattie Purvis, een recent getrouwde en hoogzwangere vrouw.
— Janet

Sfeer

*****

In de proloog word je direct al meegezogen. Het is een stukje geschiedenis dat alvast een tipje van de sluier oplicht van het spannende verhaal. Dit is een thriller die je meeneemt in de wereld van de pathaoloog-anatoom Isles, waarbij autopsies de normaalste zaak van de wereld zijn en je soms best een sterke maag moet hebben om het te lezen. Andere scenes bewijzen de kracht van suggestie en suspense, zoals in een huisje in het bos, waar zich veel meer heeft afgespeeld dan wat met het blote oog te zien is.
— Janet

Schrijfstijl

*****

Tess Gerritsen is een echte woordenkunstenaar. Stukje bij beetje voorziet ze je van informatie, waardoor je heerlijk de detective uit kunnen hangen en je je afvraagt wat er aan de hand is en wie de moordenaar is. Er zit diepgang in de personages, er zijn verrassende plottwists en de verhaallijn komt geloofwaardig en ingenieus tot een ontknoping.
— Janet

Passage uit het boek

Rizzoli zag Maura niet aankomen; ze had haar blik gericht op een auto die voor het huis van meneer Telushkin stond geparkeerd. Ze schudde haar hoofd, duidelijk van streek. Daarbij dansten haar wilde, donkere krullen om haar hoofd.
Het was Rizzoli’s partner, rechercheur Barry Frost, die Maura als eerste in de gaten kreeg. Zijn blik gleed aanvankelijk over haar heen, kwam in een flits terug en hij trok wit weg terwijl hij naar haar bleef staren. Zonder iets te zeggen trok hij zijn partner aan haar mouw.
Rizzoli bleef volkomen roerloos staan. De discoachtige lichtbundels van de politiewagens gleden over de ongelovige uitdrukking op haar gezicht. Als in een trance liep ze langzaam naar Maura toe.
“Maura?” zei ze zachtjes. “Ben je het echt?”
“Ja, natuurlijk. Waarom vraagt iedereen me dat? Waarom kijken jullie allemaal naar me alsof ik een geest ben?”
“Omdat…” Rizzoli stokte, schudde kort haar hoofd, haar weerbarstige krullen. “Jezus. Heel even dacht ik inderdaad dat je een geest was.”

Leesvoorschrift

Dit boek is perfect voor een stormachtige dag, waarbij je niet van plan bent om naar buiten te gaan. Zet je telefoon uit, leg ‘m weg en doe de deur op slot. Zorg dat je niet gestoord kunt worden, want jij hebt een moord op te lossen!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

335 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.