Recensie: The Umbilical Brothers en Johan Potma – Monster in mijn huis

Recensie: The Umbilical Brothers en Johan Potma – Monster in mijn huis


Een huis tjokvol monsters… schattige, lelijke en lieve monsters. In de keuken, in de woonkamer en in de boekenkast. Maar broodkruimels brengen je op een ander spoor – er is namelijk iemand naar wie je echt op zoek moet gaan…

ISBN: 9789021461687 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een rijk geïllustreerd, op rijm geschreven prentenboek.’

Verhaallijn

*****

Monster in mijn huis begint met de tekst dat er een monster in mijn kamer zit. Doordat het vanuit de ik-vorm is geschreven, maakt het boek gelijk nieuwsgierig en denk je al snel te weten hoe het zit, maar dit blijkt uiteindelijk toch heel anders te zijn.
Het boek is geschreven op rijm, dit leest prettig voor en zorgt ervoor dat kinderen gevoel voor rijm ontwikkelen. Een leuk detail aan de tekst is dat deze in verschillende vormen is gedrukt. Zo is er een verkeerd geschreven woord doorgestreept, zijn sommige woorden groot en zijn sommige woorden dubbel gedrukt. Dit geeft Monster in mijn huis een speelse uitstraling.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Monster in mijn huis zijn steeds over de gehele spread gemaakt. Deze illustratie past bij de tekst die je op de pagina daarnaast leest. Dit maakt het boek erg overzichtelijk. Wat leuk is, is dat op sommige pagina’s onder de tekst een kleine illustratie is te zien. Er is mooi gebruik gemaakt van donkere kleuren, wat de spannende sfeer vanuit de tekst goed versterkt.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Er zit een monster in mijn kaamer kamer.
Stil, hou toch je mond!
Zeg me of jij hem ook kan zien.
Hij sluipt hier in het rond.
Er zit een monster op de gang.
Weet hij dat ik hier leef?
Hij wordt nu wel brutaal.
Ik bibber en ik beef.’

Voor wie is het boek?

Monster in mijn huis is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar, die houden van spannende boeken.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.