Recensie: Tim Willocks – Moord volgens Turner

Recensie: Tim Willocks – Moord volgens Turner


Dit bizarre verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika. Na een avond stappen in Kaapstad rijdt de jonge Afrikaner Dirk Le Roux dronken een zwart meisje aan. Zijn moeder Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, weigert haar zoons leven te laten ruïneren door het lot van een dakloos meisje zonder enig toekomstperspectief. De toon is gezet, want in een land waar corruptie en machtsmisbruik overheersen, zal niemand daar immers naar kraaien.
Maar dan heeft zij geen rekening gehouden met Turner, een zwarte rechercheur van onbesproken gedrag. Hij reist naar het stadje waar Margot Le Roux alles lijkt te beheersen, inclusief de politie.
Turner weigert te buigen voor intimidatie en omkoping. Wanneer vervolgens de jacht op hem wordt geopend, moet hij vechten voor zijn leven.

ISBN: 9789026146763 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als de wet niet ook het uitschot van de maatschappij beschermt, dan hebben we geen wet meer. En zonder wet hebben we geen land.’

Hoofdpersonages

*****

Adjudant Turner, een rechercheur die staat voor rechtvaardigheid tot het bittere eind.
Kapitein Eric Venter, de baas van Turner die op de achtergrond een belangrijke rol speelt in deze zaak.
Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, die koste wat het kost haar zoon Dirk beschermd en daarbij ook zijn leven en toekomst bepaald.
— Joke

Sfeer

*****

Het verhaal speelt zich af in een land waar corruptie en machtsmisbruik niet ongewoon is. Het gevoel van rechtvaardigheid is ver te zoeken. Macht en geld zijn belangrijk, waarbij een mensenleven niets waard is.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is geschreven als een spannende film, die slechts een tijdsverloop heeft van drie dagen.
Het boek is overzichtelijk opgedeeld in drie delen: Zondag, maandag en dinsdag.
De tot in detail beschreven acties en handelingen vind ik niet fijn om te lezen en dit is voor de spanning in het verhaal niet nodig.
— Joke

Passage uit het boek

‘“Iedereen naar buiten. Nu. Geen vragen, geen moeilijkheden.”
De vijf klanten vielen bijna over elkaar heen om de deur uit te komen. Turner liep naar het loket van de bookie, die zich niet had verroerd.
“Je handen waar ik ze kan zien.”
De man legde zijn handen op de balie, achter het plexiglas. Zijn gezicht stond nog altijd onbewogen. Turner stak zijn legitimatie weg en haalde een briefje van honderd rand tevoorschijn, dat hij onder het raam doorschoof.
“Voor het ongemak. Vooral rustig blijven. Dit is geen beroving. Over twintig minuten ben ik weer weg. Geef me je telefoon.”
De bookie nam het briefje aan en schoof zijn mobiel door de gleuf. Turner legde hem op de andere balie.
“Ga op de grond liggen, op je rug of op je buik, je ziet maar. Als ik hoor dat je probeert weg te komen, schiet ik. Als de vaste telefoon gaat, negeer je die. Als je met die telefoon probeert te bellen, schiet ik ook.”
Turner liep naar de voordeur en deed die op slot. Hij keek weer op de laptop. Nog zevenentwintig minuten. Zijn telefoon trilde.’

Leesvoorschrift

Dit boek past bij elke temperatuur en soms zit je echt op het puntje van je stoel. Lees je dit boek voor het slapen gaan, dan is een enge droom niet uitgesloten.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.