Recensie: Timothy Knapman – Uilen zijn cool

Recensie: Timothy Knapman – Uilen zijn cool


Oscar is een uil. Een coole uil. En coole uilen vliegen niet – ze rennen. Zoefffff! Dus als Rikkie de sneeuwuil door de lucht duikt en opstijgt en glijdt op de wind, is Oscar écht niet onder de indruk. (Tenminste, dat zegt hij.) Maar als Rikkie tegen een boom vliegt, ontdekt Oscar dat ze misschien toch meer op elkaar lijken dan hij dacht…

ISBN: 9789047713579 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ontroerend prentenboek over mogen zijn wie je bent.’

Verhaallijn

*****

In Uilen zijn cool stelt Oscar het konijnuiltje zich aan je voor. Vervolgens lees je waarom Oscar zo cool is. Terwijl Oscar je dit vertelt, zie je hoe een witte uil, Rikkie, steeds in de buurt van Oscar is en uiteindelijk contact maakt met Oscar.
Doordat het boek is geschreven in tegenwoordige tijd en vanuit de ik-vorm door Oscar, komt het verhaal extra krachtig over en is de moraal over het mogen zijn wie je bent extra duidelijk.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Uilen zijn cool zijn afwisselend groot en klein. Dit zorgt voor een verrassend effect en maakt dat het boek niet saai wordt. De illustraties zijn gemaakt met liefde voor de natuur, want er is steeds goed nagedacht over de kleuren van de natuur en de kleine beestjes die in het bos te vinden zijn.
Wat ik daarnaast extra sterk vind, is dat er goed is nagedacht over de emoties van Oscar en de expressie die bij die emotie hoort. Dit is goed terug te zien in de illustraties.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Ik ben Oscar. Ik ben een konijnuiltje. Konijnuiltjes zijn cool. Je denkt misschien dat alle uilen vliegen. Konijnuiltjes vliegen NIET. Daarom zijn we cool.
Een coole uil als ik wil NOOIT vliegen. Ik kijk NOOIT omhoog als er een uil overvliegt, zoals die daar, en denk dan… WAUW! Duiken en stijgen en glijden op de wind is ZO COOL!’

Voor wie is het boek?

Uilen zijn cool is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.