Recensie: Toni Coppers – Onschuld

Recensie: Toni Coppers – Onschuld


Gedreven door haar drang naar de waarheid voert commissaris Liese Meerhout op haar eentje een onderzoek in een oude zaak. Ze doet dit buiten het medeweten van haar collega’s om omdat ze vreest mogelijk compromitterende zaken te ontsluieren over een van hen. Dit onderzoek vervult haar met angst want ze weet dat, als de vermoedens waar blijken te zijn, geliefden van haar hier erg gekwetst zullen door geraken.
Haar speurtocht brengt geheimen naar boven die ze nooit had kunnen vermoeden. En er worden inderdaad mensen gekwetst, maar niet op de manier waarop zij het verwachtte. Zal het team van Liese en de hoofdinspecteur sterk genoeg zijn om deze crisis te doorstaan?

ISBN: 9789463939959 – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – Aantal pagina’s: 329 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Onschuld is een spannende thriller met een sterke psychologische inslag.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in Onschuld zijn commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson, beiden werkzaam bij de politie in Antwerpen. Ze werken al jaren samen als een team. Ze hebben een heel goede relatie en vertrouwen elkaar blindelings.
Niet alleen professioneel hebben ze een sterke band. Liese is verloofd met Matthias, de zoon van Masson.
— Marita

Sfeer

*****

Onschuld van Toni Coppers zou je liefst in één ruk willen uitlezen. Het sterke punt in de boeken van Toni Coppers vind ik persoonlijk dat niet alleen de misdaad centraal staat, hij geeft evenveel aandacht aan de gevoelens van zowel de speurders als van de slachtoffers. In Onschuld is dit nog meer uitgesproken het geval. Hierdoor voel je je sterk emotioneel betrokken bij het verhaal. Net als Liese blijf je gedurende het ganse verhaal hopen dat haar vermoedens niet bewaarheid worden. Als je de verschillende boeken uit de Liese Meerhout-reeks gelezen hebt voel je zo een band met de personages dat je niet wil dat hun onderlinge relatie verstoord wordt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Onschuld is voor mij de naam psychologische thriller waard. Toni Coppers beschrijft de menselijke gevoelens en relaties op een duidelijke, doch subtiele manier. Het plot zit ingenieus in elkaar, maar blijft toch gemakkelijk te volgen door de logische opbouw. De personages worden levensecht beschreven zodat je het gevoel krijgt ze echt te kennen. Dit boek is een ware rollercoaster van alle mogelijke verschillende emoties.
Alhoewel Onschuld het twintigste deel is uit de Liese Meerhout-serie laat dit boek zich perfect lezen zonder een van de vorige boeken gelezen te hebben. De schrijver zorgt ervoor dat je de nodige informatie meekrijgt om onmiddellijk mee te zijn met het verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘Het hele ziekenhuis staat in rep en roer. Een nachtverpleger heeft een filmpje van de chaos op zijn social media gelekt en als Masson en Nouredinne arriveren, worden ze tot hun ergernis al opgewacht door een handvol journalisten met flitsende camera’s. De gang is ondertussen een politiezone geworden en afgebakend met blauw-wit lint voor iedere buitenstaander. Het parket en de technische recherche zijn al aanwezig.
Maite Coninckx stuurt haar team aan met een minimum aan woorden en gebaren. Ze is daarnet langs Masson gelopen met een vriendelijk knikje maar een ontzette blik in haar ogen. De gedachte dat ze sporen zoekt van een moordpoging op haar vriendin, vergt veel van haar. Net als haar collega’s is Maite van kop tot teen gehuld in een wit Tyvek-pak en draagt ze een mondmasker. Iemand van het Labo Steun Team maakt ondertussen opnames met een bodycam.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen in het eerste lentezonnetje, zittend in een gemakkelijke tuinlounge met een tasje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

329 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.