Recensie: William Petty & Axel Scheffler – Bibi plant een boom

Recensie: William Petty & Axel Scheffler – Bibi plant een boom


Bibi heeft op school van alles geleerd over bomen en wil er dolgraag zelf een laten groeien. Gelukkig weet haar oma alles over bomen.
‘Ik kan je helpen!’ zei Oma. ‘Het zaadje van een eik is een eikel. In de herfst kun je eikels vinden onder een eikenboom. Ik zal je een heel bijzondere boom laten zien.’
Als oma Bibi haar speciale eik laat zien en Bibi een eikel van de grond raapt, weet ze precies wat ze moet doen. Met de hulp van haar vriendjes Worm en Lieveheersbeestje kweekt Bibi haar eigen eik.
Kijk met haar mee hoe hij groeit, til de flapjes op om te zien wat er onder de grond gebeurt en geniet van een grote pop-up-verrassing aan het eind.
Wedden dat je na het lezen van dit boek je eigen boom wilt planten?

ISBN: 9789047714033 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 16 – Prentenboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leerzaam, mooi geïllustreerd boek.’

Verhaallijn

*****

Bibi plant een boom begint met een afbeelding waarop te zien is dat Bibi van school naar huis rent. Ze heeft op school geleerd over een eik kweken en wil dit thuis ook graag gaan doen. Gelukkig krijgt Bibi hulp van oma, die haar kan helpen. Voor mijn gevoel klopt het verhaal hier niet helemaal. Bibi heeft deze opdracht namelijk van school gekregen, maar weet nog niets over hoe je een boom moet kweken. Wat mij betreft was het verhaal sterker geweest met een andere, meer geloofwaardige inleiding.
Bibi gaat samen met oma op zoek naar een eikel. Oma zegt vervolgens dat ze haar een bijzondere boom zal laten zien, waarop Bibi vraagt: ‘Welke boom is van jou, oma?’ Terwijl nergens te lezen was dat oma deze boom zelf had gekweekt.
Wat ik wel sterk vind aan dit boek, is dat de worm en het lieveheersbeestje steeds allerlei tips en informatie geven over het kweken van de boom. Het boek bevat een aantal flapjes, wat het boek een verrassende twist geeft. Als klap op de vuurpijl, bevat Bibi plant een boom een mooie pop-up verrassing.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Bibi plant een boom zijn erg mooi om naar te kijken. Ze zijn kleurrijk en op alle pagina’s zijn heel veel dieren te vinden. Je kunt aan de illustraties goed zien dat deze zijn gemaakt door iemand met liefde voor de natuur.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Bibi rende van school naar huis. Ze was vrolijk. Alle kinderen uit haar klas gingen een eik kweken. ‘Eerst moet ik een eikenzaadje vinden,’ zei Bibi.
Oma weet alles over bomen. Waarom vraag je het haar niet?
Bibi ging naar oma.
‘Ik kan je helpen!’ zei Oma. ‘Het zaadje van een eik is een eikel. In de herfst kun je eikels vinden onder een eikenboom. Ik al je een heel bijzondere boom laten zien.’
Nu was Bibi nog vrolijker.’

Voor wie is het boek?

Bibi plant een boom is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.