Recensie: Cristina Caboni – De bloementuin

Recensie: Cristina Caboni – De bloementuin


Iris Donati, een jonge vrouw die opgegroeid is bij haar vader ontdekt dat zij een tweelingzus heeft. Haar rustige leventje in het Begijnhof in Amsterdam wordt hiermee danig in de war geschopt. Samen met haar zus Viola gaat ze op zoek naar hun geboorteplaats en dit leidt hen naar een landgoed in Toscane. De bijbehorende villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola achter het mysterie van hun verborgen verleden komen? En wat gaat er schuil in hart van de tuin?

ISBN: 9789401607339 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 398 – Roman


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een onmogelijke keuze in het verleden heeft verstrekkende gevolgen.’

Hoofdpersonages

*****

Iris en Viola Donati zijn tweelingzussen, allebei een passie voor bloemen en planten en bovendien hebben zij onbewust dat typische tweelingen gevoel voor elkaar. Hun karakters zijn wel verschillend en dit komt goed in het verhaal naar voren. Een belangrijke rol in het geheel heeft oma Giula, die zij pas na 20 jaar leren kennen.
— Joke

Sfeer

*****

Geschreven met een intens gevoel voor bloemen en planten en welke invloed dat heeft op de mens. De achtergrond van de familie Donati, maar ook hun geheimen, brengt je even in een andere wereld.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek is heerlijk vlot geschreven en het verhaal is zo boeiend dat ik het in een adem heb uitgelezen. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan met informatie over een bepaalde plant en dit past goed in de sfeer van het boek.
— Joke

Passage uit het boek

Ze stak haar handen in de aarde en de grond voelde als een verwelkomend, levend geheel. Terwijl ze de kleine zaadjes die ze eerder had klaargelegd begon rond te strooien, voelde ze de spanning van zich afglijden. Haar hart en haar ziel verenigden zich met haar handen. In dit nest, wemelend van leven, zouden de zaadjes ontkiemen en planten worden.

Leesvoorschrift

Zomerse temperatuur, zoemende bijtjes in een tuin met geurende bloemen is de ideale leesplek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

397 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.