Recensie: Elisabeth Mollema – Siggi en de Vikingen: de steen van Eileen

Recensie: Elisabeth Mollema – Siggi en de Vikingen: de steen van Eileen


Nadat Siggi de Vikingen verlost heeft van de vloek kunnen ze eindelijk van het eiland wegvaren. Maar als ze in een vreselijke storm terechtkomen, spoelen de Vikingen aan op een eiland waar een oorverdovende herrie klinkt. Siggi, Lars, Britt en Ulli ontdekken dat de herrie doedelzakmuziek is – ze zijn bij de Schotten beland! Al snel nemen de Schotten Ulli en Britt gevangen. De Vikingen besluiten de strijd aan te gaan maar de Schotten lijken onverslaanbaar. Tot Siggi een list bedenkt…

ISBN: 9789048840687 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 336 – Kinderboek


*****

3 van de 5 sterren — Christina


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wanneer de Vikingen in een onverwachte benarde positie komen hebben ze niks aan hun krachten. Dankzij slimme Siggi en zijn nieuwe mysterieuze vriend is niet alles verloren.’

Verhaallijn

*****

Na de schipbreuk spoelen de Vikingen aan op een onbekend eiland. Al snel komen ze erachter dat ze hier niet alleen zijn.Wanneer de kinderen op verkenningstocht gaan stuiten ze op de bewoners van het eiland. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat spreekt voor zich. Hoe redden de Vikingen zich hieruit en wat is dat toch met die twee vreemde slaven die plots weer opduiken?
— Christina

Illustraties

*****

Illustraties zijn van Elaine Gerrits. Door het gehele boek vind je de grappige zwarte inkt tekeningen die tezamen met het grotere lettertype en korte zinnen in een mooie balans zijn. Dit boek is hierdoor ook fijn voor kinderen die wat meer moeite met lezen hebben.
— Christina

Stukje uit het boek

Siggi en Lars houden hun adem in terwijl ze toekijken hoe de soldaten vlak langs de plek marcheren waar Britt ligt. “Als ze nu maar niet bijkomt!” zegt Lars. Hij heeft de woorden nauwelijks uitgesproken of ze horen: “Ik word gek van dat geluid! Ik draai jullie je nek om!” Britt komt strompelend en struikelend vanachter het rotsblok vandaan.

Voor wie is het boek?

8+ en door het grotere lettertype en afwisseling met de illustraties geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.