Recensie: Gerhard Hormann – Het nieuwe nietsdoen

Recensie: Gerhard Hormann – Het nieuwe nietsdoen


In Het Nieuwe Nietsdoen beschrijft bestsellerauteur Gerhard Hormann hoe hij met vallen en opstaan de kunst van het nietsdoen onder de knie kreeg. Wat ooit begon met het versneld aflossen van zijn hypotheek, bleek de voorbode van een compleet ander leven. Zelf vergelijkt hij zijn huidige bestaan met dat van een ballonvaarder die elke keer een zandzak overboord gooit en steeds hoger en vrijer boven de aarde zweeft.

ISBN: 9789089750884 – Just Publishers – Aantal pagina’s: 240 – Informatief


*****

2 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ode aan een rustiger en eenvoudiger leven.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Gerhard schrijft in essayachtige stijl over zijn manieren van gelukkiger leven door minder te werken, minder te consumeren en zuiniger te leven. Wil je weten welke keuzes je kunt maken om je leven te vereenvoudigen, dan kun je wat tips vinden in dit boek. Het boek krijgt van mij twee sterren omdat ik veel tips eerder in andere boeken gelezen heb en ik dit boek daarom niets vond toevoegen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

De boodschap van het boek kun je kort samenvatten in “als je minder uitgeeft hoef je minder te verdienen en heb je meer tijd voor de dingen die je leuk vindt”. Wat mij betreft had het boek een stuk korter gekund om zo wat herhalingen te besparen.
— Luus

Passage uit het boek

Veel gepensioneerden zullen niet alleen schrik hebben van een lege agenda, maar tevens van leegte in hun bestaan. Hoeveel werkende mensen zijn er niet die geen enkele hobby hebben (of geen tijd voor een hobby) en die vooral contact hebben met hun collega’s? Na je pensioen – of na je voortijdige ontslag – val je dan in een peilloos zwart gat, want je loopt met je ziel onder je arm en hoort nooit meer iets van die mensen met wie je vroeger werkte.

Voor wie is dit boek?

Naar mijn idee past dit boek het best bij mensen die 50+ zijn en bezig zijn met zuinig leven en sparen, de hypotheek zo snel mogelijk aflossen en zich klaar maken om te genieten van de laatste jaren werk en daarna het welverdiende pensioen. Het boek is hierdoor erg gericht op de financiële kant van vrijheid, wat voor mij persoonlijk niet het gehele plaatje bedekt.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.