Recensie: André Hoogeboom – Max

Recensie: André Hoogeboom – Max


In 2021 is de Formule 1 teruggekeerd naar Nederland. Met het verlengen van zijn contract bij Red Bull, de races in Zandvoort én de resultaten die hij heeft meegenomen uit de seizoenen 2019 en 2020, zijn de ogen van de wereld gericht op de man die de Formule 1 voor altijd heeft veranderd.

André Hoogeboom trekt in Max de lezer mee in het waanzinnige avontuur van de stercoureur. Beginnend bij de vliegende start van zijn carrière tot en met het ongelofelijk spannende wereldkampioenschap in 2021. Het jaar waarin de strijd tussen Hamilton en Verstappen werd beslist tijdens de allerlaatste race in Abu Dhabi. Lees alles over de fenomenale carrière van Max, inclusief de bloedstollende race naar die felbegeerde titel.

ISBN: 9789401616317 – Xander uitgevers – Aantal pagina’s: 320 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Doorloop de complete carrière van Max Verstappen!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Max geeft je een inkijk in het leven en de carrière van Max Verstappen. Hoe het begon in het kartwereldje waar al snel bleek dat Max een jongen was die je in de gaten moesten houden. Een jongen met ontzettend veel potentie, maar die vooralsnog feilloos onder de radar bleef. Hoe Max zijn eerste rondes reed in een Formule 1 auto. En hoe Max uiteindelijk tot wereldkampioen werd gekroond in Abu Dhabi.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

André Hoogeboom weet mooi de levensloop van Max Verstappen te beschrijven. Hij gaat in op vele feitjes en je leert echt ontelbare nieuwe dingen over Max Verstappen.
Ik vond persoonlijk wel dat André Hoogeboom erg oneerbiedig schreef over vrouwen. Iedereen weet dat Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen, ook geweldig was in de auto. Dat Max ook veel van haar geleerd heeft en niet alleen van zijn vader Jos Verstappen. Toch schrijft André alleen over haar hoe Sophie in haar korte spijkerrokje en hoge hakken naast de baan stond. Verder had hij wel meer vrouwoneerbiedige uitspraken, uitspraken, zoals dat de Formule 1 een mannenwereld is, een droom voor elke jongen.  Natuurlijk is het merendeel van deze wereld inderdaad man, maar tijden veranderen.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Op 15 mei 2016 herschrijft een tiener uit Limburg de geschiedenis van de autosport. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya is hij de eerste achttienjarige die ooit een Formule 1-race wint, de laatste achttienjarige die ooit een Formule 1-race zal winnen, de eerste Nederlander die aan de leiding van een Formule 1-race heeft gereden, de eerste Nederlander die voor de twééde keer aan kop van een Formule 1-race heeft gereden, de eerste Nederlander die … De eerste tiener die…
Barcelona 2016 is een begin- en een eindpunt. De overwinning zal een tijdperk-Verstappen inluiden dat in de geschiedenis geen precedent heeft.’

Voor wie is dit boek?

Max is bedoeld voor iedereen die meer wil weten achter het succes van de huidige wereldkampioen, Max Verstappen. Voor iedereen die wil weten hoe deze jonge jongen het onmogelijke mogelijk gemaakt.
— Annechien

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

30%

70%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


1 comment

Reactie toevoegen
  1. 1
    Willem Konings

    De titel Max doet het boek teveel eer aan. Zou moeten luiden: Max,Jos en voormalige Nederlandse F1 piloten met randfiguren.
    Het gaat ongeveer 30% over Max 25 % over Jos en verder over andere personen. Ook leuk maar het boek is geen hoogstandje. Mij stoorde het dat er teveel gerefereerd werd naar andere takken van sport zoals o.a. voetbal. Binnenkort verkoop ik het op Marktplaats.

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.