Recensie: Leo Oldenburger – Nyck de Vries

Recensie: Leo Oldenburger – Nyck de Vries


Nyck de Vries leek voorbestemd om een groot coureur te worden. In september 2022 maakt hij voor Williams zijn succesvolle debuut in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Italië. In 2023 vervolgde hij zijn carrière bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull, waar hij net als Max Verstappen door Franz Tost werd klaargestoomd voor het grote werk.
De jongen uit het Friese Uitwellingerga groeit op tussen de snelle wagens. Zijn vader Hendrik-Jan de Vries heeft een aantal autobedrijven in Sneek en houdt van racen. Hij geeft zijn zoontje op zijn vierde zijn eerste kart. Vanaf dat moment is alles erop gericht om Nyck te laten toetreden tot de koningsklasse van de autosport. Nog maar veertien jaar is hij als hij een contract tekent bij autorenstal McLaren.
Oldenburger vertelt in dit boek het meeslepende verhaal van de coureur die al wereldtitels in het karten, de Formule E en de Formule 2 op zijn naam heeft staan en voor wie de verwachtingen in de Formule 1 hooggespannen waren, maar die vlak voor de zomerstop te horen kreeg dat hij niet meer zou uitkomen voor zijn team. Hoe een jongensdroom uiteenspatte.

ISBN: 9789021342627 – Uitgeverij Alfabet – Aantal pagina’s: 200 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een inspirerend verhaal over een jongen die nooit opgaf, maar toch zijn jongensdroom uiteen zag spatten.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Nyck de Vries geeft je een inkijk in het leven en de carrière van Nyck de Vries. Over hoe het gezin de Vries alles opgaf om Nyck te laten racen. Het inspirerende verhaal van Nyck de Vries leert je dat je nooit moet opgeven en dat hard werken loont. Echter, het leert je ook dat je altijd moet presteren en dat je droom ook zomaar voorbij kan zijn.
— Annechien 

Schrijfstijl

*****

Leo Oldenburger heeft een fijne schrijfstijl en neemt je mee in de levensloop van Nyck de Vries. Het verhaal is chronologisch opgebouwd en begint met Nyck zijn eerste rondjes in een kart. Leo neemt je vervolgens mee in de inspirerende carrière van Nyck, om vervolgens te eindigen bij zijn harde ontslag bij AlphaTauri.
Verder besteedt Leo ook in een aantal hoofdstukken aandacht aan wat leuke feitjes over onder andere Friese topsporters, Nederlanders in de Formule 1 en familiebanden binnen de Formule 1.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Voor Nyck gaat dan een langgekoesterde wens in vervulling, want hij heeft lang geduld moeten hebben. Onderwijl zag hij tal van leeftijdsgenoten, die hij er in veel gevallen in diverse raceklassen af had gereden, veel eerder een Formule 1-stoeltje bemachtigen. Hij zal heus gevloekt en wellicht gewanhoopt hebben. Hij zal zich radeloos afgevraagd hebben hoe nu verder, maar hij heeft nimmer de handdoek in de ring gegooid dan wel de pijp aan Maarten gegeven. Ondanks oponthoud en tegenslag heeft hij doorgezet, wellicht soms tegen vermeend beter weten in. Maar dat definieert Nyck de Vries ook. Hij is een doorzetter. Misschien niet de getalenteerdste van allen en wellicht ook niet de spectaculairste van het hele stel, maar opgeven doet hij niet.
Op zaterdag 8 oktober 2022 wordt Nyck op Suzuka als nieuwe AlphaTauri-rijder voorgesteld aan de verzamelde pers.’

Voor wie is dit boek?

Nyck de Vries is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de levensloop van Nyck de Vries. Voor iedereen die het verhaal wil weten van de jongeman die nooit een eerlijke kans in de Formule 1 heeft gekregen.
— Annechien

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

200 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.