Recensie: Koen Vergeer – Het tijdperk Max

Recensie: Koen Vergeer – Het tijdperk Max


Koen Vergeer, al vijftig jaar Formule 1-liefhebber, twijfelt er niet over: Max Verstappen is hard op weg om een van de allergrootste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis te worden. Na het intense gevecht met Lewis Hamilton in 2021 en de schermutselingen met Ferrari in 2022, heeft Max het raceseizoen 2023 al in een vroeg stadium naar zijn hand gezet. Als coureur stak Max reeds boven de rest uit, maar Red Bull heeft nu ook de beste auto ontwikkeld. De concurrentie heeft het nakijken. Het tijdperk Max is definitief begonnen. In dit jaaroverzicht komen alle races van 2023 opnieuw voorbij, met alle gevechten, oude en nieuwe helden, crashes en schitterende overwinningen. Ook al is er één coureur dominant, Vergeer laat je voelen waarom de Formule 1 blijft fascineren, van begin tot eind.

ISBN: 9789045049830 – Uitgeverij Atlas Contact – Aantal pagina’s: 195 – Non-fictie, Autosport


*****

4 van de 5 sterren — Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bijzonder boeiend en goedgeschreven sportboek over de Formule 1, waarbij je de races van 2023 nogmaals beleeft.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het tijdperk Max is een must-have voor iedereen die de autosport en de Formule 1 een warm hart toedraagt. Je beleeft niet alleen alle races uit 2023 nog een keer, maar Koen Vergeer stipt daarnaast vele interessante wetenswaardigheden aan en geeft een goed beeld van de ontwikkelingen binnen de Formule 1 en de coureurs door de decennia heen.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

De auteur heeft een vlotte schrijfstijl, waarbij korte en lange zinnen elkaar afwisselen. De wedstrijdverslagen van Vergeer zijn geschreven vol humor en zelfspot, waardoor het boek makkelijk wegleest. Het geeft de sfeer rondom de Formule 1 goed weer, waarbij hij ook zijn eigen ervaring als klein jongetje mooi weet neer te zetten.
— Sandra

Passage uit het boek

‘De race van 1973 in Monaco is een historische. Het was de eerste keer op het ingrijpend gemoderniseerde circuit, met een langere, lichtere tunnel en de beroemde zwembadsectie. Het was de laatste keer dat Jackie Stewart er racete en won. Het was zijn vijfentwintigste Grand Prix-zege, een evenaring van het record van Jim Clark. Het was het debuut van James Hunt en de doorbraak van Niki Lauda, hij was tot in Maranello gezien. Het was vooral de race waarin de auto’s voor het eerst met de vaste nummering reden. Kijk maar, voor die tijd wezen de organisatoren de startnummers toe, zodat Stewart nu eens met 11, dan weer met 5 en vervolgens weer met nummer 30 aan de start verscheen. Vanaf Monaco bepaalde de Formule 1 zelf de nummering, die daardoor herkenbaar werd: de regerend wereldkampioen reed met nummer 1, zijn teamgenoot met 2, Ferrari kreeg 3 en 4, Tyrrell 5 en 6 en zo verder het rijtje af. Het was een teken dat de Formule 1 zich begon te organiseren.’

Voor wie is dit boek?

Het boek is interessant voor alle sportliefhebbers in het algemeen en de autosportliefhebbers in het bijzonder, van 8 tot 88 jaar. Het tijdperk Max is daarnaast een inspiratiebron voor jongens en meisjes, jongeren, die de ambitie of de droom hebben om in deze sport iets te bereiken.
— Sandra

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

20%

80%

Hoe dik is de pil?

195 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.