Recensie: Rachel Hawkins – Royals

Recensie: Rachel Hawkins – Royals


Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

ISBN: 9789000363711 – Uitgeverij Best of YA – Aantal pagina’s: 269 – Young Adult


*****

3 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Royals is de perfecte summer read: het speelt zich af in het prachtige Schotland waar je omringd wordt door luxe en knappe jongens.’

Hoofdpersonages

*****

Daisy Winters woont in Perdido, een klein stadje in Florida, en ze leidt een doodgewoon leven. In tegenstelling tot haar zus Eleanor is Daisy geen wonderkind met buitengewoon glanzend haar. Dat contrast wordt alleen maar groter wanneer Eleanor zich verloofd met Alexander, de troonopvolger van Schotland die ondanks zijn sociale status toch een lieve en aangename jongen is, waardoor Ellie een prinses wordt. Of technisch gezien een hertogin, maar wie let op die details? Wanneer Daisy ongewenst de aandacht van de paparazzi trekt, Daisy’s vriendje heeft namelijk geprobeerd om hun foto’s van het galabal te verkopen, besluit het paleis dat het beter is als ze de zomer doorbrengt in Schotland. Daisy heeft daar helemaal geen zin in, het feit dat ze niet heel erg close is met haar zus zorgt dan ook voor de nodige spanningen.
— Fien

Sfeer

*****

Daisy komt terecht in prachtige paleizen waar ik als klein meisje alleen maar van kon dromen. Door de prachtige beschrijvingen van de Schotse hooglanden waande ik me echt te midden van al die adembenemende landschappen. Als lezer krijg je af en toe wat fragmenten van blogs die de koninklijke familie op de voet volgen en het was heel leuk om te zien hoe sommige gebeurtenissen helemaal verkeerd geïnterpreteerd of opgeblazen werden. Ik kan me zo voorstellen dat het er in het echt ook zo aan toe gaat bij de roddelpers.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Rachel Hawkins heeft een heel aangename schrijfstijl. Ze kan de Schotse taferelen die ze beschrijft perfect weergeven. Als ik mijn ogen sloot, kon ik bijna de regen ruiken en het vuur horen knapperen. Ik kreeg spontaan zin om mijn koffers te pakken en naar Schotland te vertrekken.
— Fien

Passage uit het boek

‘We rijden een zandweggetje op, en aan het eind daarvan staat niet een kasteel, maar een laag, bakstenen boerderijtje, superlief en helemaal volmaakt, met een leistenen dak en glooiende, groene heuvels op de achtergrond. Het lijkt iets uit een sprookje, maar dat is niet waar Ellie en ik naar staren.
We staren naar een rij doedelzakspelers die voor het huis staat opgesteld.
Het zijn zeker twintig man, met hun doedelzakken in de aanslag, en als de auto dichterbij komt is er een… explosie van geluid.
Zelfs met de raampjes omhoog is het zo hard dat mijn tanden rammelen in mijn mond, en die eerste piepende klank als ze allemaal tegelijk inzetten, maakt dat ik mijn orden dichtknijp, ook al kijk ik Ellie grijnzend aan.’

Leesvoorschrift

Royals is perfect leesvoer om in de zomer te lezen! Je krijgt echt het gevoel dat je op reis moet gaan, of het nu naar Schotland is of niet. Dus zet je koffers klaar en stop dit boek er alvast in.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

269 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.