Recensie: Stine Jensen – Voor elke dag een filosofische vraag

Recensie: Stine Jensen – Voor elke dag een filosofische vraag


We leven in een wereld waar er nauwelijks tijd is of wordt gemaakt om even stil te staan bij je gedachten. Een wereld waarin je opgaat in de haast van alledag en voorbijgaat aan wat écht belangrijk is. Dit boek helpt je om hier verandering in aan te brengen, door elke dag na te denken over een willekeurig onderwerp van en uit het leven. Op een laagdrempelige manier, met slechts een paar minuten per dag, ga je aan de slag met filosofische vragen en gedachten. Het inspireert en stimuleert, en geeft net dat beetje extra aan je dag wat je anders zou missen.

ISBN: 9789020609349 – Uitgeverij Pepper Books – Aantal pagina’s: 368 – Zelfhulpboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi formaat boek om elke dag mee bezig te gaan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Voor elke dag een filosofische vraag is een boek waarmee je elke dag even stilstaat voor je eigen gedachten. Voor elke dag van het jaar is een vraag te lezen waarover je zelf kunt nadenken of om over in gesprek te gaan met een ander. Het geeft je een momentje van rust in de drukke tijd waarin wij nu leven en het zorgt daarnaast voor mooie gesprekken met mensen om je heen.
Ik heb een aantal van deze vragen met de kinderen in mijn groep 7 besproken en er kwamen hierdoor verrassend mooie gesprekken op gang.
— Eline

Schrijfstijl

*****

De inleiding van Voor elke dag een filosofische vraag is op een enthousiast makende manier geschreven. Na het lezen van de inleiding kreeg ik zin om de vragen in dit boek te lezen en na te denken over deze vragen. De vragen zelf zijn kort en to the point. Dit maakt het boek krachtig en hierdoor is alle ruimte voor je eigen gedachten.
— Eline

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Voor elke dag een filosofische vraag is geschikt voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool, maar ook voor volwassenen. Het is een boek dat geschikt is voor iedereen die wil nadenken en zichzelf vragen wil blijven stellen of dit wil doen in gesprek met de ander.
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.