Recensie: Joseph Nguyen – Krijg grip op je denken

Recensie: Joseph Nguyen – Krijg grip op je denken


Wil je leren hoe je angst, onzekerheid en zelfsabotage kunt overwinnen en een gelukkig leven kunt leiden?

In Krijg grip op je denken laat bewustzijnscoach Joseph Nguyen zien dat ons denken invloed heeft op hoe we ons voelen en dat het de belangrijkste oorzaak is van al ons lijden. We zijn geneigd om volledig in onze denkwereld op te gaan en niet in de werkelijkheid te leven. Als we ons eenmaal realiseren dat ons denken de wereld en onze gevoelens kleurt, kunnen we dat loslaten en ontstaat er ruimte voor geluk.

ISBN: 9789401305792 – Uitgeverij Altamira – Aantal pagina’s: 111 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Krijg grip op je denken laat jou zien wat het verschil is tussen gedachten en denken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Joseph Nguyen beschrijft in zijn voorwoord dat je een compleet ander mens bent na het lezen van dit boek. Deze nogal Amerikaanse belofte zorgde ervoor dat ik wat huiverig aan het boek begon, maar ik moest na een tweetal hoofdstukken mijn mening bijstellen.

Joseph gaat dieper in op gedachten. Hij legt uit dat gedachten dingen zijn die gewoon gebeuren en die we niet tegen kunnen gaan. Gedachten mogen er ook gewoon zijn. Alleen beschrijft hij vervolgens de manier van denken over deze gedachten. Gedachten kunnen geluk, tevredenheid of euforie opleveren, terwijl het denken over die gedachten stress, ontevredenheid, ongeluk of onrust kunnen veroorzaken. Het denken is volgens hem de manier hoe je met gedachten omgaat, vaak gaat het hierbij over de gedachte overdenken en deze negatief benaderen. Hij geeft in zijn boek ook een paar mooie voorbeelden over een gedachte en denken.

Ik vind het een eyeopener om het verschil tussen gedachten en denken eens op papier te zien. Net zoals velen ben ik iemand die snel dingen kan overdenken en dit zorgt hier altijd voor een beter humeur of gemoedstoestand. Door de gedachten er te laten zijn en hier niet verder over na te denken, ontstaat er ook geen negatieve emotie. Vaak zijn deze negatieve bedenkingen ook nog eens heel erg onterecht!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Joseph heeft Krijg grip op je denken heel toegankelijk geschreven. Zo gaat hij dieper in op het feit waarom we denken, hoe ons denken ons beïnvloedt, hoe we het denken kunnen tegengaan en hoe dit uiteindelijk zorgt voor meer geluk en minder stress.
Gedurende het boek geeft Joseph je een aantal kleine opdrachten die je na laten denken over een gedachte en denken. Het maakt je wel bewust van de manier waarop jijzelf denkt.
Het boekje is niet heel dik, dus gezien de interessante materie kun je het redelijk snel uit hebben.
— Kaylee 

Passage uit het boek

‘Gedachten zijn de energetische, mentale grondstoffen waarvan we gebruikmaken om alles in de wereld te creëren. Zonder gedachten kunnen we niets ervaren. Het is belangrijk om te weten dat een gedachte een zelfstandig naamwoord is en niet iets is wat we kunnen dóén, maar wat we hébben. Een gedachte kost ons geen inspanning of kracht en is iets wat simpelweg gebeurt. We hebben ook niet de controle over welke gedachten in ons opkomen. Gedachten ontstaan uit een bron buiten onze geest – het universum, zo je wilt.
Denken daarentegen is de handeling van nadenken over je gedachten. Dat kost veel energie, inspanning en wilskracht (en dat zijn eindige hulpbronnen). Denken is het actief bezig zijn met de gedachten in je hoofd. Je hoeft niet bij elke gedachte stil te staan, maar als je dat wel doet, dan denk je.
Denken is de belangrijkste oorzaak van al ons psychologisch lijden.’

Voor wie is dit boek?

Herken je dat je wel eens allerlei dingen aan het overdenken bent? Volgens Joseph is dit zonde van je tijd en geluk. Lees Krijg grip op je denken en je krijgt meer inzicht over je gedachten en de manier van jouw denken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

111 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.