Darynda Jones – Eerste Steen Rechts

Darynda Jones – Eerste Steen Rechts


De stoere en sexy Charley Davidson is een privé-detective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen. Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand: regelmatig krijgt Charley in haar dromen bezoek van een knappe, mysterieuze jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven. Wie is hij? En leeft hij echt of is hij ook een dolende geest? Charley weet niet wat ze op het spel zet als ze zich aan hem overgeeft, maar hem weerstaan kan ze ook niet!

ISBN: 978 90 218 0691 4 – Uitgeverij Luijting Sijthoff (l.s) – Aantal pagina’s: 317 – Roman


*****

4 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Een driedubbele moord oplossen, terwijl de passie oplaait voor de mysterieuze Reyes, maakt dat Charley mogelijk al haar geheimen prijs moet geven.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek is geschreven vanuit Charley Davidson’s perspectief en draait om haar connectie met de mysterieuze Reyes Farrow. Ze heeft een vriendin en vertrouwelinge gevonden in Cookie, die samen met haar 12-jarige dochter Amber naast Charley woont. Oom Bob, de broer van Charley’s vader, is rechercheur van de Albuquerque Police Department. Daarnaast is er een scala aan kleurrijke personages, sommige levend, maar allemaal heel levendig. Zo is daar bijvoorbeeld Garrett Swopes, door Charley benoemd tot Irritante Speurder naar Vermiste Personen. Agent Taft, die wordt gestalkt door de geest van een klein meisje met een grote mond. De voor moord veroordeelde Mark Weir, en de advocaten Sussman, Ellery en Barber, die zijn zaak behandelden tot ze het zelf met hun leven moesten bekopen. En tot slot meneer Wong die nooit een woord zegt, maar het spookgehalte naar een nieuw level brengt.
— Janet

Sfeer

*****

De moordzaak die centraal staat in het verhaal, wordt grimmiger naarmate er meer duidelijk wordt over de motieven van de dader, maar Charley is nuchter en recht-voor-haar-raap en dit houdt het verhaal luchtig.
— Janet

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is ad-rem, lichtzinnig, grappig en mild-erotisch.
— Janet

Passage uit het boek

‘Wist je dat er een geest in je woonkamer staat?’ vroeg hij.
Ik wendde me weer tot hem, waarna ik het vertrek rondkeek op zoek naar Mr. Wong, die met zijn rug naar ons toe in een hoek stond. Vervolgens keek ik weer naar de dode man en vroeg hem: ‘Is dat niet zoiets als de pot die de ketel verwijt dat die zwart ziet?’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het liefste wanneer je niet kunt kiezen tussen een roman, een chicklit of een thriller. Dit boek is drie in één!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

317 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.