Recensie: Alex Scheffler – Samen

Recensie: Alex Scheffler – Samen


Stel je eens een wereld voor waarin iedereen aardig is. Hoe kunnen we dat samen voor elkaar krijgen? Alex Scheffler heeft samen met 38 aardige tekenaars een boek gemaakt over dit onderwerp.

ISBN: 9789047711896 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 48 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een uniek prentenboek over aardig zijn voor elkaar.’

Verhaallijn

*****

Samen begint met een vraagstelling. Door deze vraagstelling zijn de kinderen gelijk getriggerd door het verhaal. Het is in feite een uitnodiging om direct te gaan reageren. Het is echt een prentenboek zoals deze hoort te zijn. De tekst is kort en krachtig en de prenten hebben de overhand.
— Eline

Illustraties

*****

Doordat er in dit boek per pagina steeds het werk van een andere illustrator te zien is, was ik bang dat het boek rommelig zou zijn. Dit is echter totaal niet het geval en het geeft het boek juist een unieke uitstraling. Ook zijn er in het boek veel voor kinderen herkenbare momenten in de illustraties te zien. Het enige jammere is dat de prenten niet per spread overlopen. Hierdoor kijken de kinderen tijdens het voorlezen naar twee verschillende prenten. Wel gaan beide prenten over het zelfde verhaal.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Als je niemand binnenlaat, weet je ook nooit wat je mist. Misschien staat er wel een fantastische nieuwe vriend voor de deur.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. De tekst is kort en makkelijk te begrijpen voor jongere kinderen. Het boek gaat vooral over aardig zijn voor elkaar en dit is een onderwerp dat voor alle kinderen belangrijk zal zijn. Door dit boek leren zij wat zij concreet kunnen doen om aardig te zijn.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.