Recensie: Alex T. Smith – De Grompus

Recensie: Alex T. Smith – De Grompus


Heb je weleens van De Grompus gehoord? En van zijn gluiperige, gruwelijke kerstplan? En van het afschuwelijke dat op kerstavond gebeurde? Misschien moet ik je erover vertellen…

ISBN: 9789047715726 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 176 – Voorleesboek


*****

4 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een hartverwarmend en spannend verhaal dat erg doet denken aan The Grinch.’

Verhaallijn

*****

De Grompus is een chagrijnig en boos wezen dat bijna alles haat, behalve spruitjes. Het meest van alles haat hij kerst en alles wat daarmee wat te maken heeft. Daarom besluit hij om naar de Noordpool te reizen om Kerstmis tegen te houden. Onderweg daarheen ontmoet hij een vrolijk konijn dat zichzelf uitnodigt om mee te gaan naar de Noordpool. Tijdens de reis ontdekt De Grompus dingen over zichzelf die hij nooit heeft geweten.
— Ies

Illustraties

*****

De illustraties in het boek zijn kleurrijk, met kleuren die passen bij de kerstperiode. Er staan niet al te veel illustraties in, maar genoeg om het verhaal aan te vullen. Het boek is dan ook echt een voorleesboek, geen prentenboek.
— Ies

Stukje uit het boek

‘De Grompus ontdekte dat zijn ogen prikten. Hij keek naar Jantien, Parel en Donsbal, die hem allemaal stralend aankeken. Zijn wangen werden roze en hij keek naar zijn tenen. ‘Bedankt,’ zei hij en hij snakte naar adem – hij had dat woord nog nooit eerder gezegd. ‘Het lijkt wel kerstochtend!’ piepte Donsbal. De Grompus fronste. Als dit was hoe kerstochtend voelde, dan had hij misschien, HEEL MISSCHIEN, iets gemist… Zijn hart fladderde in zijn borstkas. Hij deed zijn best om net zo boos en ongeïnteresseerd te kijken als altijd, maar dat was erg moeilijk. De opwinding dat hij zijn trui weer terug had deed zijn mondhoeken lichtjes beven, alsof hij wilde glimlachen.’

Voor wie is het boek?

De Grompus is zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 8. Het boek is minder geschikt om zelf te lezen vanwege de moeilijkheid van de tekst.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.