Recensie: Aline Sax – Uit het niets

Recensie: Aline Sax – Uit het niets


Wat als mijn herinneringen helemaal geen echte herinneringen zijn? Misschien is het allemaal nooit gebeurd. Misschien heeft iemand mijn herinneringen niet gewist, maar overschreven met pseudoherinneringen, met verzinsels, met fictie die helemaal niet heeft plaatsgevonden.

Elisabeth ontwaakt in een verlaten luchthaven. Hier hebben de laatste overlevenden van de mensheid zich verzameld, nadat een catastrofe de wereld heeft vernietigd. De zon is verduisterd, de aarde koud, de lucht giftig. Maar niemand herinnert zich iets van de ramp of het leven voor de luchthaven. En er blijken nog meer gaten in het verhaal te zitten. Elisabeth wil er het fijne van weten, Maar dan moet ze haar herinneringen zien terug te krijgen, wil ze dat wel?

ISBN: 9789002274343 – Davidsfonds – Aantal pagina’s: 237 – Young adult


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven young adult, maar met weinig diepgang.’

Hoofdpersonages

*****

Elisabeth is een vrouw die wakker wordt op een verlaten vliegveld zonder herinneringen. Ze weet niet meer wie ze is, waar ze vandaan komt of waar ze nu is. Er wordt haar verteld dat de wereld is vergaan en dat de mensen in de luchthaven de enige overlevenden zijn.
Elisabeth heeft natuurlijk geen herinneringen meer, maar toch had ik wel meer diepgang verwacht. Zo heb je geen flauw idee wat haar leeftijd ongeveer is of hoe ze eruitziet. Dat vond ik persoonlijk erg jammer, want ik had nu geen beeld bij Elisabeth.
— Annechien

Sfeer

*****

Het is allemaal maar wat geheimzinnig. Je hebt gelijk al door dat er iets niet helemaal pluis is. Net als Elisabeth tast je compleet in het duister, maar toch voelde het niet compleet. Ik had echt het idee dat er zoveel meer uit het concept gehaald had kunnen worden. Het idee was goed, maar de uitwerking net wat minder.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het fijne aan Uit het niets vond ik dan wel de vlotte schijfstijl. Het verhaal start gelijk en er zit ook niet een pauze in. Toch was de schrijfstijl het ook net niet helemaal. Ik miste zoveel details en persoonlijk vond ik ook dat er wat gaten in het verhaal zaten, daardoor voelde het incompleet.
Over het algemeen heeft Aline Sax het goed gedaan, maar het was het gewoon net niet.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Tijdens het eten kauw ik verder op mijn gedachten. Ik praat er niet over met Lin. Zij bespreekt de zaak ook niet met mij. Ik krijg geen hoogte van de anderen. Kan het hen dan allemaal niks schelen? Of zijn ze bang voor de Raad, zoals Evi? Een klein groepje machtswellustelingen, enkele strikte volgers en een grote groep wegkijkers? Hebben ze dan nog niet door dat het hier daadwerkelijk om ons leven gaat? Dit is alles wat er is. De Raad beheerst alles wat er is. Waarom vindt niemand dat griezelig?’

Leesvoorschrift

Lees Uit het niets op een vrije middag, terwijl je op de bank zit. Een lekker bakje thee erbij en de setting is compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

237 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.