Recensie: Anette van der Plas – Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek

Recensie: Anette van der Plas – Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek


Suus en Niek mogen voor een schoolproject de oude steenfabriek bij hen in de buurt in Minecraft nabouwen. Het echte terrein rondom de fabriek is verboden gebied. Toch gaan ze daar stiekem op verkenning uit. Tijdens hun onderzoek zien ze twee mannen met een metalen kist slepen. Waarom doet dit duistere tweetal zo geheimzinnig? Tijd voor de Sunny Twins om in actie te komen. Er volgt een spannende speurtocht die hen naar het GeoFort brengt. Maar dan wordt hun nagebouwde fabriek expres vernield. Hebben de mannen hen door en zijn Suus en Niek te ver gegaan? Of ziet de tweeling dingen die er helemaal niet zijn …?

ISBN: 9789087821050 – Uitgeverij Buddy Books – Aantal pagina’s: 128 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal over een stoere tweeling.’

Verhaallijn

*****

Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek begint met een passage waarin je leest dat tweeling Suus en Niek na hun schooldag nog even op het schoolplein zijn. Vervolgens lees je hoe Suus en Niek samen praten over het project dat de hele klas moet gaan maken, een gebouw nabouwen in Minecraft.
Suus, Niek en hun vrienden Amira en Joeri komen op het idee om de oude steenfabriek na te gaan bouwen. Als ze deze gaan bezoeken om een goed beeld te krijgen hoe deze precies in elkaar zit, stuiten ze op een tweetal mannen met een geheimzinnige kist. Ze zetten alles op alles om erachter te komen wat er in die kist zit, maar of dat zo slim is?
Ik vond persoonlijk dat het verhaal vrij plotseling begon, waardoor ik de eerste pagina een aantal keer moest lezen om goed te begrijpen hoe het verhaal in elkaar zit.
Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek is het tweede deel van de Sunny Twins-serie. In het boek wordt hiernaar verwezen, maar dit deel kun je prima lezen zonder het eerste deel te hebben gelezen.
— Eline

Illustraties

*****

Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek bevat enkele illustraties in grijstinten. Deze illustraties geven een mooi beeld en versterken het verhaal. Wat mij betreft hadden er nog meer illustraties in het boek mogen zitten.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Suus houdt haar hand als een dakje boven haar ogen. De zon zet alles in een verblindend licht. Is dat…? Ja, zie je wel, Niek draagt een groene kist bij zich! Het is hem toch gelukt, die slimme broer van haar. Hij heeft de schat gevonden! Met allebei haar handen zwaait ze naar hem. Ze wil roepen, maar iets houdt haar tegen. In de verte hoort ze een haan kraaien en daartussendoor waait het zachte geluid van brommerige stemmen naar haar toe.
Als ze zich omdraait, maakt haar maag een koprol. Ze deinst achteruit. Daar lopen ze: de twee kerels van de steenfabriek. Ze zijn al voorbij het hek dat naar de fabriek leidt. De lange man lacht, de man met het petje wrijft over zijn buik. Zijn ruitjesoverhemd staat strak, alsof de knopen er elk moment af kunnen springen. Suus staart een paar seconden naar hen, met een strak gezicht, alsof ze niet doorheeft wat er aan de hand is.
‘Terug!’ piept ze dan. Haar tong lijkt van cement. Ze wil roepen en fluisteren tegelijkertijd. Haar handen maaien door de lucht. ‘Weg daar, Niek!’ zegt ze in haar hoofd. ‘Duik een oven in!’
Niek ziet haar. Hij lacht en steekt de kist wat meer omhoog. Hij gaat iets harder lopen en komt haar richting op. Suus slikt en voelt haar hoofd rood worden. Waarom begrijpt hij haar niet?! De mannen marcheren snel richting de schoorsteen. Niek is al bijna bij de laatste oven en slaat zo de hoek om. Daar zullen ze hem zien. Wat kan ze nog doen? Naar hem toe redden? Een steentje gooien?’

Voor wie is het boek?

Sunny Twins, gevaar rond de steenfabriek is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar, die van spannende verhalen houden.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.