Recensie: Angela Britnell – Alleen met jou

Recensie: Angela Britnell – Alleen met jou


Sarah is lerares in Cornwall en echt toe aan vakantie. Als ze op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah baalt er nog steeds van dat haar ex haar bedrogen heeft en bedenkt een plan om hem jaloers te maken: zij en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei verliefde foto’s op Facebook. Matt vindt het prima, want die heeft helemaal geen tijd voor een relatie of verliefd gedoe.

Terwijl Sarah en Matt de mooiste plekken van Europa bezoeken en net doen alsof ze hevig verliefd op elkaar zijn, begint Sarah zich echter af te vragen of ‘doen alsof’ nog wel genoeg voor haar is…

ISBN: 9789492585790 – Choc Lit NL – Aantal pagina’s: 145 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Roman waarbij de liefde opbloeit tussen twee mensen door een nogal ongewoon verzoek.’

Hoofdpersonages

*****

Sarah is kleuterlerares en woont samen met haar moeder. Wanneer ze een busreis door Europa gewonnen hebben kan Sarah haar geluk niet op. Ze is namelijk gescheiden en nog bezig met het verwerken van haar verdriet. Het feit dat haar ex-man er vandoor is gegaan met haar beste vriendin,die ook nog eens zwanger is, maakt het alleen maar erger.
Wanneer Sarah hun medereizigers ontmoet, blijkt de ontzettend knappe Matt ook mee te gaan. Sarah haalt hem over om te doen alsof ze een relatie hebben, hiervan foto’s te maken en deze op Facebook te zetten, in de hoop dat haar ex en voormalig beste vriendin jaloers worden.

Matt verrast zijn moeder door haar mee te nemen op een busreis door Europa. Hij heeft er eigenlijk weinig zin in, maar hij heeft het zijn moeder beloofd. Bij de start van de reis ontmoet hij de knappe Sarah en hij is meteen van haar onder de indruk. Wanneer ze hem een nogal ongewoon verzoek doet om te doen alsof ze een relatie hebben, stemt hij hiermee in. Hij is nooit goed geweest met vrouwen en relaties, maar het blijkt dat dit met Sarah heel anders is…
— Kaylee

Sfeer

*****

Alleen met jou beschrijft liefde zoals iedereen hem stiekem hoopt te vinden. Sarah en Matt ontmoeten elkaar en vanaf het eerste moment is duidelijk dat ze elkaar heel leuk vinden. Wanneer hun liefde volledig opbloeit, zonder al te veel tegenslagen, lijkt alles rozengeur en maneschijn.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Angela Britnell weet een romantisch verhaal te schrijven. Echter gaat dit in een razend tempo: Sarah en Matt ontmoeten elkaar, lijken meteen verliefd te zijn en binnen no time hebben ze een relatie. Van mij had dit tijdspad wel wat langer en uitgebreider mogen zijn.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Je wilt foto’s van ons samen maken terwijl wij door Europa reizen en ze op internet zetten zodat je voormalige echtgenoot en je voormalige beste vriendin geloven dat je een nieuwe vriend hebt? Waarom ik?’
‘Er is hier niemand anders jong genoeg om het geloofwaardig te laten lijken,’ zei Sarah, terwijl ze naar haar lege glas staarde alsof ze hoopte dat het zichzelf zou bijvullen.
Matt moest lachen. Hij kon het niet hepen. Hij had er vaak over geklaagd dat vrouwen zijn eerlijkheid niet waardeerden en nu had hij er een gevonden die net zo eerlijk was als hij. Zijn verdiende loon.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek wanneer je deze zomer een Europese stad bezoekt. Ga er op een bankje zitten lezen, zorg voor een verkoelend ijsje en lees dit boek in een middag uit.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

145 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.