Recensie: Anja Feliers – Carte blanche

Recensie: Anja Feliers – Carte blanche


Naar de buitenwereld toe lijkt Saar, samen met haar man Steven en kinderen Noah en Ruby, een perfect gelukkig leventje te leiden. Achter de vier muren van hun huis is het echter een gans ander verhaal. Sedert het dodelijke ongeluk van hun jongste zoontje Arne is Steven veranderd in een tiran die zijn gezin verbaal en psychisch mishandelt Vooral Noah is zijn slachtoffer. Alleen de buren, Alec en Axelle, broer en schoonzus van Saar, vermoeden wat er zich afspeelt. Saar voelt zich gevangen in de situatie en weet niet wat ze er kan aan doen.

Op aanraden van Axelle gaat Saar naar de psychologe Kathleen. Zij heeft al vlug door waarom Saar zich zo moe en futloos voelt , ook al durft Saar aanvankelijk niet te vertellen wat er thuis echt aan de hand is.

Kathleen heeft haar eigen persoonlijke problemen waar ze moet mee afrekenen. Caroline, een vrouw die Saar in het verleden onmenselijk veel leed berokkende, duikt plots op en rijt oude wonden open.

ISBN: 9789463832557 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 323 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Carte blanche is een aangrijpende thriller met een verhaal dat angstaanjagend werkelijk zou kunnen zijn.’

Hoofdpersonages

*****

Saar probeert uit alle macht voor de buitenwereld te verbergen wat er zich in haar gezin afspeelt. Haar jongste zoontje Arne kwam om bij een verkeersongeluk en haar man Steven stelt haar en de kinderen Noah en Ruby hiervoor verantwoordelijk. Hij terroriseert het gezin, met vooral verbale agressie. Dit heeft een grote impact op de kleine Noah die daardoor heel angstig en onzeker is.
Alec is de broer van Saar. Hij heeft sterke vermoedens van wat er zich afspeelt, maar zolang Saar zelf niets durft te ondernemen moet hij machteloos  toekijken. Zijn vrouw Axelle is een goede vriendin van Saar. Het is Axelle die Saar ervan kan overtuigen om naar de psychologe Kathleen te gaan in verband met haar ‘burn-out’.
Kathleen begrijpt vlug dat Saar helemaal geen burn-out heeft. Zij is degene die Saars ogen opent en haar laat inzien dat ze Steven zijn gedrag niet hoeft te aanvaarden.
— Marita

Sfeer

*****

De spanning in Carte blanche wordt op een subtiele manier bladzijde na bladzijde opgebouwd. Aanvankelijk heb je totaal niet het idee een thriller te lezen, maar hoe verder je komt in het verhaal hoe duidelijker het wordt dat het wel degelijk een verhaal vol suspense is. Anja Feliers slaagt er in om je zodanig op sleeptouw te nemen dat je niet anders kan dan de ‘slechterik’ Steven zelf ook te gaan haten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Carte blanche is een boek dat zich heel vlot laat lezen. Er zijn twee verhalen door mekaar verweven Enerzijds de historie van Saar en haar gezin. Anderzijds de problemen van psychologe Kathleen. Doordat elk hoofdstuk over een bepaald personage gaat, blijft het geheel heel goed te volgen.
Elk van de personages krijgt voldoende aandacht, zodat je hun emoties begrijpt en ze aanvoelen als mensen die echt bestaan.
— Marita

Passage uit het boek

‘Wat is dit hier?’ Hij keek Ruby woedend aan. ‘Hebben jullie cola gehad?’
Ruby rechtte haar rug.
‘Ik heb cola gehad, Steven. Ik neem aan dat daar niets mis mee is.’
Zijn vader negeerde haar woorden en nam het glas vast dat van Noah was geweest. Hij hield zijn neus eraan en hield ondertussen zijn blik op Ruby gevestigd.
‘Als ik weet dat je mijn zoon cola laat drinken…’ Hij maakte zijn zin niet af, kreeg er de kans niet toe.
‘Ik heb cola gedronken, Steven. Ik denk niet dat het onredelijk is dat een zeventienjarige cola mag drinken. Noah heeft water gedronken. Zoals jij dat het liefste hebt, niet?’
Ruby glimlachte fijntjes. Noahs vader leunde vervaarlijk dicht voorover.
‘Je probeert me toch niet uit te dagen, he?’

Leesvoorschrift

Tijdens een winderige regendag, op een sofa onder een warm dekentje met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

323 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


 


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.