Recensie: Anja Feliers – Schaduwen

Recensie: Anja Feliers – Schaduwen


Perre en Raven zijn beste vrienden. Ze sterven kort na elkaar op verdachte wijze. Raven wordt dood teruggevonden in het stadspark en Perre valt uit de kerktoren en sterft op het marktplein. Emilie, de moeder van Perre, heeft het vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Ze kan niet geloven dat haar eigen zoon zelfmoord zou plegen. Ze doet een beroep op het medium Caro Westerhof om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Zo komt ze niet alleen steeds dichterbij de waarheid, maar leert ze ook haar zoon beter kennen.

ISBN: 9789464014952 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 327 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Schaduwen is het aangrijpende verhaal over de dood van twee vrienden die heel gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.’

Hoofdpersonages

*****

Perre en Raven zijn beste vrienden en sterven op mysterieuze wijze aan het begin van het verhaal. Emilie is de moeder van Perre. Zij schakelt het medium Caro Westerhof in om uit te zoeken hoe haar zoon en zijn beste vriend om het leven gekomen zijn.
— Marita

Sfeer

*****

In het eerste deel van Schaduwen krijg je de indruk dat je de moordenaars van Perre en Raven al kent, maar dat we vooral op zoek gaan naar de drijfveer van de daders. Het boek krijgt pas echt een spannende twist wanneer we te weten komen wie Raven echt vermoord heeft en waarom.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Er wordt heel snel overgeschakeld van het ene personage naar het andere. Het verhaal is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel word je betrokken in het onderzoek naar het overlijden van Perre en Raven. In het tweede deel ontdekken we wat er in het verleden echt gebeurd is met de twee vrienden. Tot slot wordt de waarheid aan het licht gebracht in het heden in deel drie.
— Marita

Passage uit het boek

‘Tot nu. ‘Perre heeft een ongeluk gehad’, ze herhaalde de woorden van de agent, die haar nog steeds met een pijnlijke blik aanstaarde. ‘Een ernstig ongeluk…’ Ze kreeg de woorden nauwelijks uit haar mond, maar toch had ze geen keuze. ‘Hoe ernstig?’ Ze dwong zichzelf de agent aan te kijken en in zijn blik zag ze haar eigen angst weerspiegeld. Haar gedachten werden eensklaps tentakels die zich genadeloos om haar hart schroefden. ‘Het spijt ons’, zei de andere agente plotseling. Ze keek Emilie hoofdschuddend aan. ‘Hier zijn geen juiste woorden voor. Uw zoon Perre is overleden’.’

Leesvoorschrift

Omwille van de korte hoofdstukken is dit een ideaal boek om te lezen wanneer je onderweg bent met de bus of de trein en weinig tijd hebt om aan een stuk door te lezen, met een kleine versnapering bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

327 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.