Recensie: Annie Makkink, Ingrid & Dieter Schubert – Kijk mijn letter

Recensie: Annie Makkink, Ingrid & Dieter Schubert – Kijk mijn letter


Mijn naam is Ukkie en hoe heet jij?
Wat is jouw letter? Staat die erbij?

Kom met mij mee, wij gaan op zoek.
Ik weet de weg, dit is mijn boek.

ISBN: 9789047712305 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 44 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig geïllustreerd boek dat kinderen helpt om te leren lezen.’

Verhaallijn

*****

In Kijk mijn letter lees je per pagina over één letter. Het versje dat je leest is op rijm geschreven en op de pagina’s zie je ook allerlei illustraties met die letter. Er is in dit boek rekening gehouden met de volgorde waarin de letters worden aangeboden. Dit gaat niet op alfabet, maar in de volgorde die ook op school gebruikt wordt. Ik vind het erg sterk dat het lettertype in Kijk mijn letter goed te lezen is voor beginnende lezers. Zo is er geen gebruik gemaakt van hoofdletters en leestekens en is het lettertype groot genoeg voor beginnende lezers.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Kijk mijn letter zijn relatief klein. Het zou fijner zijn als deze wat groter waren en als de kleinere illustraties onderaan de pagina verwerkt zouden zijn in de grote illustratie. Wel zijn de illustraties erg mooi om naar te kijken en zijn ze erg gedetailleerd.
— Eline

Stukje uit het boek

‘i dat ben ik
mijn naam is kim
ik ben niet dik
ik ren en klim

k is de klapstoel
ik kijk in een boek
dan pak ik de kom
dan bak ik een koek’

Voor wie is het boek?

Kijk mijn letter is geschikt voor alle kinderen die net beginnen te lezen. De stukjes tekst die nog te moeilijk zijn kunnen dan ook goed samen gelezen worden.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.