Recensie: B.A. Paris – Breng me terug

Recensie: B.A. Paris – Breng me terug


B.A. Paris, bekend van Achter gesloten deuren en Gebroken. Een jong stel rijdt door Frankrijk en stopt onderweg bij een benzinestation. Finn stapt uit om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig – zijn verleden heeft hij achter zich gelaten. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, houdt het tegen het licht. Een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Is zijn eerste liefde teruggekeerd? Of speelt iemand een spel met hen? Breng me terug van B.A. Paris gaat over de impact van een verdwijning. En over het feit dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

ISBN: 9789026342943 – Ambo Anthos – Aantal pagina’s: 326 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Kimberley


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een thriller die je in één adem wilt uitlezen!’

Hoofdpersonages

*****

Het boek wordt verteld vanuit het oogpunt van Finn, die na jarenlang op zoek te zijn geweest naar Layla (zijn toenmalige vriendin) eindelijk weer een nieuw leven heeft opgebouwd. Finn heeft een relatie met Ellen, die toevallig ook Layla haar zus is. Ellen en Finn worden blootgesteld aan een puzzel, waardoor de twijfel van hun relatie steeds meer naar boven komt.
Ruby, de ex-vriendin van Finn, speelt een grote rol in het verhaal. Zij is de eigenaar van een pub waar Finn en Ellen graag komen. Bij Ruby weet je tot het einde niet wat haar intenties zijn, waardoor zij een mysterieuze rol in het verhaal krijgt.
Harry is de beste vriend van Finn, die hem door dik in dun steunt. Hij is er altijd wanneer Finn hem nodig heeft.
— Kimberley

Sfeer

*****

Een boek die de spanning redelijk snel opbouwt. Je blijft doorlezen met steeds meer vragen. Je wilt het antwoord weten en begint zelf de puzzelstukjes neer te leggen. B.A. Paris zorgt er wederom weer voor dat je alle kanten op gestuurd wordt. Persoonlijk vond ik de twist in dit boek geweldig! Voor de liefhebbers van Achter gesloten deuren is dit een grote aanrader. Er had iets meer tijd gegeven mogen worden vanaf het moment dat de twist komt, waardoor het boek dan ook vier sterren in plaats van vijf sterren krijgt.
— Kimberley

Schrijfstijl

*****

Een heerlijk boek om te lezen. B.A. Paris heeft het verhaal verdeeld in drie onderdelen. Het eerste gedeelte wordt alleen vanuit Finn zijn perspectief geschreven, vervolgens wordt dit afgewisseld door andere oogpunten. Een vlotte schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk door het boek heen komt.
— Kimberley

Passage uit het boek

‘Tijdens het verhoor vertelde ik de politie dat we in Megève dolgelukkig waren geweest, dat ik je ten huwelijk had gevraagd en dat je ja had gezegd, want ik moest ervoor zorgen dat ze me niet als verdachte bleven beschouwen. Soms liegen we om bestwil, toch?

 Ik heb de politie een hoop leugens verteld. Ik moest helemaal niet naar de wc, we hadden geen snacks gegeten in de auto, we hadden geen afval om weg te gooien. Ik had je niet gezegd dat je de portieren beter op slot kon doen toen ik uit de auto stapte, ik had je niet beloofd dat ik me zou haasten en ik was naderhand niet met de auto naar het toiletgebouwtje gereden zodat je niet dat hele stuk in het donker hoefde terug te lopen.’

Leesvoorschrift

De perfecte setting voor dit boek is in een warm bad, met een heerlijk kopje chocomelk. Een aangename, rustige plek, waardoor je de spanning goed kunt ervaren!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

326 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.