Recensie: B.A. Paris – Gebroken

Recensie: B.A. Paris – Gebroken


BA Paris schreef met Gebroken een waardige opvolger van Achter gesloten deuren. Paris is een auteur van wereldformaat en met Gebroken bevestigt ze haar status als de ‘queen of domestic crime’! Het begon op die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om een vrouw te helpen, en nu is die vrouw dood. Vermoord. Sindsdien vergeet ze steeds meer: waar ze haar auto heeft geparkeerd, of ze haar medicijnen heeft ingenomen, waarom ze een kinderwagen bestelde ook al heeft ze geen baby. Wat ze niet kan vergeten is de vrouw die ze misschien had kunnen redden en het verschrikkelijke schuldgevoel. En de telefoontjes van iemand die zwijgt. Er is iemand die haar in de gaten houdt…

ISBN: 9789026339394 – Uitgeverij Ambo Anthos – Aantal pagina’s: 360 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kimberley


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘B.A. Paris heeft alle spanning overtroffen in Gebroken; in één woord geweldig!’

Hoofdpersonages

*****

Sinds de beruchte avond lijkt Cass steeds meer te vergeten. Alles lijkt mis te gaan en al gauw is Cass bang dat ze misschien ook aan vroegtijdige dementie lijdt. Dit is niets geks voor Cass, omdat dit bij haar moeder ook vrij jong geconstateerd werd. Cass kan nergens anders aan denken dan aan de vrouw die vermoord is; ze twijfelt aan haarzelf. Of zij haar had kunnen redden en of de moordenaar haar heeft gezien die beruchte avond.
Matthew, de man van Cass, lijkt te denken dat Cass psychisch niet langer stabiel is. Hierdoor besluit hij haar mee te nemen naar de psychiater.  Al gauw worden er medicijnen uitgeschreven en lijkt Matthew gek te worden van Cass en alles dat zij vergeet. Matthew lijkt niets te geloven van hetgeen dat Cass hem verteld.
Rachel is de beste vriendin van Cass en lijkt alles dat Cass met haar deelt te bagatelliseren. Vergeetachtigheid overkomt iedereen. Herinneringen, alleen in stukjes, komt door drukte en spanning. Rachel is betrokken en lijkt de rol van een grote zus op zich te hebben genomen.
— Kimberley

Sfeer

*****

Het is overduidelijk dat Cass aan zichzelf twijfelt. Dit voel en merk je zelf ook in het hele verhaal. Je leeft met Cass mee en vraagt jezelf af of ze echt de kluts aan het kwijtraken is. Je leeft met haar mee, de frustratie, de twijfel, het schuldgevoel. En vraagt jezelf af: wat jij zou doen in een soortgelijke situatie?
— Kimberley

Schrijfstijl

*****

B.A. Paris zorgt ervoor dat je vanaf het eerste hoofdstuk direct helemaal in het verhaal zit. Ze neemt je mee in de gedachten van Cass en je ziet alles vanuit haar perspectief. Hierdoor ontstaat er een goede verhouding van hetgeen dat je weet, denkt en zelf invult.
Vlotte korte hoofdstukken, die naar meer vragen.
— Kimberley

Passage uit het boek

‘Maar de vrouw die ik net aan de lijn had feliciteerde me. Ze kon zich jou herinneren – en dat je de kinderwagen voor onze baby hebt besteld.’ Het is pijnlijk om zijn teleurstelling te zien. ‘Ze heeft me vast met iemand anders verward. Ik zei toch al dat er een jong stel was…’
‘Ze zei dat je haar hebt verteld dat je zwanger bent.’ Hij doet een stap achteruit. ‘Wat is er toch aan de hand, Cass?’ ‘Ik weet het niet.’ Hij kan zijn frustratie niet verbergen. ‘Hoezo, je weet het niet?’
‘Ik herinner me niet hoe dat is gegaan!’ ‘Heb je je die wagen misschien laten aansmeren?’
‘Ik weet het niet,’ zeg ik nog eens. Hij gaat tegenover me zitten en pakt mijn handen. ‘Luister, lieverd, denk je dat het zou helpen als je met iemand gaat praten?’

Leesvoorschrift

Een goed boek om in de trein te lezen, als je een lange reis voor de boeg hebt. Het boekt zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt en je de pagina’s verslind alsof het niets is!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

360 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.