Recensie: Bastiaan Mellink – De grens voorbij

Recensie: Bastiaan Mellink – De grens voorbij


Twee vrienden – Lambert en Bagrat – bedenken een plan om de politiek eens flink wakker te schudden voor de situatie waarin Bagrat zich bevindt. Al jaren strijdt hij zonder resultaat voor een verblijfsvergunning: teruggaan naar Georgië is voor hem geen optie. Wanneer zij er een derde persoon, Mikolaj bij betrekken, komt hun vriendschap flink onder druk te staan. Als de Grote Dag nadert dreigt hun plan enorm uit de hand te lopen.
In De grens voorbij worden twee weken uit het leven van drie jong volwassen vrienden beschreven. Twee weken die cruciaal zijn voor het bepalen van hun toekomst.

ISBN: 9789491773815 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 148 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal over vriendschap, hoop en het verlangen naar een betere toekomst. ‘

Hoofdpersonages

*****

Lambert raakte verlamd door bij een weddenschap van een brug af te springen. Hij wordt door zorg omringd en moet leren met zijn handicap om te gaan, maar zijn zelfmedelijden zit hem in de weg..
Bagrat, woont al achttien jaar in Nederland en zijn verblijfstatus is voorgoed verandert in illegaal. Hij is een doorzetter en trouw aan zijn vriend, maar zijn situatie is uitzichtloos.
Waar zijn de volwassenen om hem te begeleiden hierin?
Mikolaj heeft kapitaalkrachtige ouders die zich omringen met alle luxe. Hij voelt zich hierin niet thuis en zet zich af tegen de consumptiemaatschappij. Hij zoekt hierin steun van anderen.
— Joke

Sfeer

*****

De sfeer is beklemmend doordat je tijdens het lezen constant bezig bent met wat er gaat gebeuren, wat het lezen erg spannend maakt. Er wordt een erg realistisch beeld geschetst.
Jongeren zetten zich af tegen van alles, dat is heel normaal, maar als lezer zou je willen ingrijpen als het fout dreigt te gaan. Boeiend tot aan de laatste bladzijde.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is vlot geschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. De karakters zijn door de auteur knap neergezet en de spanning wordt goed opgebouwd.
— Joke

Passage uit het boek

“Als een buitenstaander Bagrat nu aan zou treffen, in kleermakerszit, dan zou je misschien denken dat hij zat te mediteren tussen talloze opengescheurde enveloppen.
Bagrat kijkt naar de envelop voor zijn neus, de laatste die hij ontving. Hij trekt een schoenendoos onder zijn bed – een twijfelaar – vandaan. Brieven, nog meer brieven, de weerslag van jarenlang getouwtrek met de Integratie- en Naturalisatiedienst, maar hij trekt aan het kortste eind.”.

Leesvoorschrift

Een stevige zit met een lekker opwekkend drankje, want wanneer je eenmaal begonnen bent, moet het boek uit!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

148 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt het boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.