Recensie: Bobby Palmer – Isaac & Egg

Recensie: Bobby Palmer – Isaac & Egg


Isaac Addy verloor zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Hij kan dit verlies niet aan en zit zo erg in de put dat hij overweegt om een einde aan zijn leven te maken. Als hij op een brug staat, met de bedoeling eraf te springen, hoort hij een ijzige kreet. Getriggerd door nieuwsgierigheid gaat hij het bos in op zoek naar de bron van die schreeuw. Hij vindt een groot helderwit ei. Zonder dat hij zelf weet waarom neemt hij dit ei mee naar huis. Daar blijkt het geen ei te zijn maar een opgerold monstertje. Een wit monstertje met zwarte, bolle ogen en ellenlange armen. Hij doopt het monstertje Egg.
Tussen Isaac en Egg ontstaat er een bijzondere vriendschap. Egg is de enige die Isaac in zijn buurt wil, voor de rest van de wereld sluit hij zich af.
Met behulp van Egg en een therapeut klimt Isaac langzaam uit zijn diepe dal.
Maar bestaat Egg echt of bestaat hij alleen in Isaac’s fantasie?

ISBN: 9789401618830 – Uitgeverij Xander – Aantal pagina’s: 256 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Isaac & Egg is tegelijkertijd een hartverscheurende en grappige roman die je niet onberoerd kan laten.’

Hoofdpersonages

*****

Isaac Addy illustreert de kinderboeken die zijn vrouw Mary schrijft. Ze hebben samen een zes maanden oude baby. Als Mary en de baby terugkeren van een weekend bij haar ouders in Schotland verongelukt zij. De baby is in kritieke toestand.
Isaac kan het verlies van zijn vrouw niet aan en geeft ook de hoop op dat zijn zoontje zal in leven blijven. Hij geraakt in een zware depressie en sluit zich af van de rest van de wereld.
Egg wordt door Isaac gevonden in een bos. Isaac neemt hem mee naar huis. Egg blijkt een buitenaards wezentje te zijn dat terug wil naar zijn familie. Tussen hem en Isaac groeit een hechte band.
— Marita

Sfeer

*****

Isaac & Egg is een beklijvend boek dat niemand onberoerd kan laten. Het hartverscheurende verdriet van Isaac, zijn aanvankelijke onwil om de realiteit te aanvaarden, zijn strijd om overeind te blijven en de draad van zijn leven weer op te pakken zijn zaken die je je kan voorstellen bij het verlies van iemand van wie je veel hield. Rouw, hoop, vriendschap en liefde staan centraal in dit boek.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Ondanks het trieste onderwerp waarover Isaac & Egg gaat, slaagt Bobby Palmer erin om het verhaal luchtig te houden door de soms grappige stukjes. Dit wordt nog meer in de hand gewerkt doordat het naast een realistisch verhaal een heel fantasierijk verhaal is. De emoties van Isaac worden op een treffende manier beschreven. Door de schrijfstijl van de schrijver speelt het verhaal zich voor je ogen af als een film.
— Marita

Passage uit het boek

‘Isaac wil net zo graag dat Egg mensentaal leert spreken als Egg wil dat Isaac zijn taal leert spreken. Als Isaac Eggs zou spreken, kon Egg hem dingen over zijn thuis vragen.
Dan kon hij vragen: ‘Waarom ben je nooit thuis?’
Hij kon vragen: ‘Waar ben je als je dagenlang van huis bent?’
Maar Isaac en Egg spreken dezelfde taal niet. Ze proberen elkaar enigszins te begrijpen. Isaac leest Egg voor in Mary’s werkkamer en de voorleessessies wisselt hij af met het versnipperen van oude papieren en het organiseren van onvoltooide teksten van Mary. Net als zijn lijst leiden die taallessen hem af van de duisternis die vlak achter wat ze allemaal doen op de loer ligt.
‘Het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan,’ zegt Isaac dan.
‘Beb Baawbe baaw heeb be borbaaw dordaaw,’ antwoordt Egg.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen in een gemakkelijke stoel, onder een fris voorjaarszonnetje met een tasje koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.