Recensie: Camilla Grebe – In eeuwigheid

Recensie: Camilla Grebe – In eeuwigheid


Acht jaar geleden: Lykke Andersen woont met haar echtgenoot Gabriel en hun tweelingzoons Harry en David in een afgelegen boerderij. Als in de nacht na een kreeftenfeest de beste vriendin van de tweelingzoons van Lykke vermoord wordt op de boerderij, staat het leven van het gezin op zijn kop. Alles wijst erop dat één van de jongens de moord pleegde. Maar is dat wel zo? Rechercheur Manfred Olsson is er alvast van overtuigd van wel en spitst zijn onderzoek daar volledig op toe.
Nu: Lykke Andersen is aangehouden omdat ze verdacht wordt van moord of doodslag. Tijdens haar verhoor wil ze alleen een verklaring afleggen tegenover Manfred Olsson. Heeft deze vrouw zich inderdaad schuldig gemaakt aan moord? En waarom wil ze alleen praten met Olsson?

ISBN: 9789403189819 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 411 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De geniale opbouw van het verhaal en de compleet verrassende ontknoping maakt van In eeuwigheid een topper in zijn genre.’

Hoofdpersonages

*****

Lykke Andersen is getrouwd met Gabriel. Ze hebben een tweeling, de zeventienjarige Harry en David. Bonnie, eveneens zeventien jaar, is hun beste vriendin. De drie zijn al hun hele leven bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen. Gabriel is een stuk ouder dan Lykke en een succesvol schrijver.
Manfred Olsson werkt als rechercheur voor Moordzaken bij de politie van Stockholm. Hij is getrouwd met Afsaneh, zij is psychologe. Samen hebben ze een dochtertje Nadja. Manfred heeft nog drie oudere kinderen uit een vorig huwelijk.
— Marita

Sfeer

*****

In eeuwigheid begint in het heden met de aanhouding van Lykke. Camilla Grebe laat je compleet in het ongewisse over wat er gebeurd is en over de schuld of onschuld van Lykke. Hierdoor ben je meteen opgenomen in het verhaal en is je nieuwsgierigheid gewekt. Stukje bij beetje kom je meer te weten over het verleden, dat zijn impact heeft op hetgeen nu gebeurt.
De gevoelens van zowel Lykke als van rechercheur Olsson worden in de verf gezet, waardoor je meer en meer sympathie krijgt voor deze personages en je echt geprikkeld wordt om verder te lezen. Je voelt als het ware hun frustraties, verdriet en onmacht aan.
— Marita

Schrijfstijl

*****

In eeuwigheid laat zich gemakkelijk lezen door de vlotte en gedetailleerde schrijfstijl van Camilla Grebe. Het plot van het verhaal is ingenieus. Ogenschijnlijk onbelangrijke details blijken achteraf van doorslaggevend belang te zijn bij de ontknoping van de misdaad. Het is bijgevolg een boek dat je best aandachtig leest. Maar zelfs dan is het bijna onmogelijk om het einde van het verhaal te zien aankomen.
In psychologisch opzicht is In eeuwigheid een sterk verhaal waarin onvoorwaardelijke moederliefde centraal staat. De personages en hun onderlinge relaties krijgen veel aandacht.
Het verhaal speelt zich deels acht jaar geleden af, deels in het heden. Camilla
Grebe laat Lykke en Manfred om beurten een deel van het verhaal vertellen en geeft daarmee ook hun zicht op en hun gevoelens bij de gebeurtenissen mee.
— Marita

Passage uit het boek

‘Achter het raam maakte de herfst zijn komst kenbaar in vurige kleuren, maar ik zag het niet. Ik hoorde het vogelgezang niet, rook de geur niet van de rottende bladeren die zich ophoopten bij de hoeken van het huis, registreerde niet hoe de lucht steeds koeler werd om me ten slotte ‘s avonds in de wangen te bijten.
In mij bevond zich niets dan duisternis.
En het leek alsof die was gaan lekken, haast alsof ik de duisternis uitademde of dat ze uit mijn poriën sijpelde en langzaam de wereld om me heen verduisterde.
Gabriel, die aanvankelijk als verlamd was geweest, leek eindelijk ontwaakt uit zij passiviteit. Hij werd mijn reddingsboei, misschien werd hij ook zijn eigen reddingsboei, nu hij eindelijk een doel had gevonden – mij redden.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een koude en sombere herfstdag, zodat je de sfeer van het verhaal beter kan aanvoelen. Je kan je installeren in een gemakkelijke sofa met een tas hete koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

411 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.