Recensie: Camilla Läckberg en Henrik Fexeus – Box

Recensie: Camilla Läckberg en Henrik Fexeus – Box


Het onafhankelijk team van de Zweedse politie wordt ingeschakeld wanneer een jonge vrouw wordt vermoord in een kist met zwaarden. Alles wijst naar een mislukte goocheltruc. Op aanraden van een kennis schakelt inspecteur, Mina Daribi, de mentalist Vincent Walder in om de zaak mee te onderzoeken. Kort daarna vallen er nog twee slachtoffers die op een gelijkaardige manier vermoord worden. Het onderzoek lijkt vast te lopen tot op het moment dat blijkt dat Vincent Walder niet toevallig bij deze zaak betrokken werd.

ISBN: 9789044362015 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 633 – Thriller


******

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een meeslepende thriller met een verrassende uitkomst.’

Hoofdpersonages

*****

Mina Dabiri is inspecteur bij de politie. Ze werkt niet binnen het gewone organisatieschema, maar is lid van een onafhankelijk team. Ze schakelt de hulp in van Vincent Walder voor het oplossen van een moordzaak.

Vincent Walder is mentalist van beroep. Hij maakt gebruik van psychologie, beïnvloeding en geheime trucjes om de illusie te creëren dat hij paranormaal begaafd is of gedachten kan lezen. In zijn dagelijks leven geeft hij shows voor een groot publiek, maar in dit verhaal wordt hij ingeschakeld als extern adviseur van de politie.
— Marita

Sfeer

*****

Box blijkt opnieuw een spannende thriller te zijn van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus. Er komen verschillende personages aan bod in het boek en er wordt regelmatig teruggeblikt naar het verleden. Naarmate het verhaal vordert, vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Dat zorgt ervoor dat je wil blijven verder lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Camilla Läckberg en Henrik Fexeus geven elk personage in Box een eigen verhaal. Ieder personage heeft zijn unieke, soms wat eigenaardige, karaktereigenschappen. Door deze schrijfstijl slagen ze erin om een beeld te creëren in het hoofd van de lezer.
— Marita

Passage uit het boek

”Niemand weet dat ze gekidnapt is. Gekidnapt. De betekenis van het woord dringt tot haar door en het kost haar moeite om adem te halen. Ze schrikt op van een metaalachtig geluid in de buurt van de kist. ‘Hallo?’ roept ze. Door een van de spleten linksonder wordt iets zilverkleurigs naar binnen gestoken. Het is scherp. Het lijkt op de punt van een zwaard. Het metalen lemmet komt langzaam verder de kist in. Ze probeert haar dijbeen opzij te trekken, maar daar is geen ruimte voor. Ze kan geen kant op.’

Leesvoorschrift

Onder een dekentje op een koude winteravond met een warm drankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

633 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.