Recensie: Camilla Läckberg – Gouden kooi

Recensie: Camilla Läckberg – Gouden kooi


Matilda groeit op in een problematisch gezin. Vader is agressief en Matilda voelt zich op school, ondanks het feit dat ze zeer intelligent is, altijd minderwaardig. Als ze daar oud genoeg voor is, en neemt ze het besluit om naar Stockholm te verhuizen en iets van haar leven te maken. Ze neemt een andere naam aan, Faye, om volledig met het verleden te breken.
In Stockholm ontmoet ze Jack, op wie ze stapelverliefd wordt. Samen met hem start ze een bedrijf op. Om hem te helpen geeft ze haar eigen studies op. Het eerste jaar met Jack is ze heel gelukkig, ze krijgen samen een dochtertje Julienne. Daarna gaat de relatie tussen haar en Jack bergaf. Faye verliest zichzelf en leeft enkel nog op de manier die hij van haar verwacht.
Als Jack een punt zet achter hun huwelijk besluit ze om hem te breken. Ze doet dit op een geslepen en meedogenloze manier.

ISBN: 9789044354423 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 364 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Gouden kooi is een spannend en intrigerend boek met een verrassend einde.’

Hoofdpersonages

*****

Matilda alias Faye en Jack zijn de hoofdpersonages in dit boek. Na hun eerste gelukkige jaren samen staan ze als vijanden tegenover mekaar. Faye neemt wraak op Jack voor al het verdriet dat hij haar deed en voor alles dat hij haar ontnam.
— Marita

Sfeer

*****

Het boek voert je mee naar een wereld waarin schone schijn heel belangrijk is, maar waar dit tegelijk leidt tot het verlies van het geluk voor Faye en Jack. Doordat de schrijfster je van meet af aan op het verkeerde been zet, is het een zeer spannend boek dat je wil verder blijven lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Ondanks de vermenging van verleden en heden is het boek heel vlot leesbaar geschreven. De verschillende personages worden zo geïntroduceerd dat het verhaal gemakkelijk te volgen blijft.
–Marita

Passage uit het boek

‘Faye wist dat ze een fantastisch wapen in haar arsenaal had: haar vrouwelijkheid. Haar vrouwelijkheid maakte dat mannen haar onderschatten en objectiveerden, dat ze dachten dat ze dom was. Jack zou deze strijd nooit kunnen winnen. Ze was slimmer dan hij. Was dat ook altijd al geweest. Ze had het hem en zichzelf alleen toegestaan dat te vergeten.
Maar nu zou ze hem eraan herinneren. Ze zou hen beiden eraan herinneren.
In eerste instantie moest ze hem laten denken dat alles bij het oude was – dat ze de onderworpen Faye was, hulpeloos verliefd en naïef. Dat was het makkelijke deel. Die rol had ze zo lang gespeeld dat ze die kon dromen.’

Leesvoorschrift

Op de sofa, onder een zacht dekentje met zachte muziek op de achtergrond.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

364 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.