Recensie: Camilla Läckberg – Predikant

Recensie: Camilla Läckberg – Predikant


Als er in het Zweedse badplaatsje Fjällbacka kort na elkaar een jonge vrouw vermoord wordt en een andere ontvoerd, staat het stadje in rep en roer. Bovendien worden er, onder het naakte lichaam van de vermoorde vrouw, twee vrouwelijke skeletten gevonden. Hun lichamen vertonen sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het recentste slachtoffer.
Patrik Hedström krijgt de leiding in het onderzoek. Zijn opdracht is divers. Wie zijn de vrouwen? Wie pleegde de moorden? Maar het gaat hem er vooral om de ontvoerde Jenny levend en wel terug te vinden. Het wordt een ware race tegen de tijd.

ISBN: 9789044361216 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 363 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Predikant is een superspannend boek, dat je zelfs nog in de ban houdt op de momenten dat je niet aan het verder lezen bent.’

Hoofdpersonages

*****

Het hoofdpersonage in dit boek is Patrik Hedström. Als lokale politieman leidt hij het onderzoek naar de moord en de ontvoering van twee jonge meisjes. Zijn vriendin Erica Falck is hoogzwanger en staat hem vooral mentaal bij als het hem allemaal te veel dreigt te worden. Zijn meest betrouwbare collega is Martin, een jonge politieagent.

In dit verhaal staat de familie Hult centraal. Tijdens het onderzoek naar de misdaden komt er altijd wel een link met hen naar boven, maar toch lijkt het alsof er hen niets ten laste kan gelegd worden.
— Marita

Sfeer

*****

In Predikant slaagt Camilla Läckberg er in om de spanning zodanig op te bouwen dat het moeilijk is om toch niet een paar bladzijden verder te bladeren om te spieken hoe het verder gaat. Net zoals in het eerste boek IJsprinses uit de Fjällbacka-serie staan naast de misdaad ook de emoties van de betrokkenen centraal. Dit geeft net die extra dimensie die nodig is om je helemaal betrokken te voelen bij het verhaal.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Net zoals de andere boeken van Camilla Läckberg is ook Predikant heel vlot geschreven. Ze neemt je moeiteloos mee in de wereld van het kleine badplaatsje Fjällbacka. De beschrijving van de personages is zodanig dat je hen goed aanvoelt en meeleeft met hetgeen ze doorstaan. De spanning wordt bladzijde na bladzijde opgevoerd. De oplossing van het mysterie is ook in dit boek verrassend.
— Marita

Passage uit het boek

‘Wat is er gebeurd? Hebben jullie de moordenaar van Siv gevonden?’ Gun klonk opgewonden.
‘Nee, daarom ben ik niet hier.’ Patrik pauzeerde even, overwegend hoe hij verder zou gaan. ‘Het zit zo. Vanochtend hebben we de vader gesproken van de jonge Duitse die bij Siv is gevonden. ‘ Weer een pauze.
Gun trok vragend haar wenkbrauwen op. ‘Ja, en?’
Patrik noemde de naam van Tanja’s vader en Gun reageerde precies zoals hij had verwacht. Ze deinsde terug en hapte naar adem. Lars keek haar vragend aan, hij wist te weinig om het verband te kunnen leggen.
‘Maar dat is de vader van Malin! Wat zegt u me nu! Malin is toch dood?’
Het was moeilijk om een diplomatiek antwoord te geven. Maar, dacht hij cynisch, dat was ook niet zijn taak en hij besloot gewoon te zeggen hoe het zat.’

Leesvoorschrift

Op een koude zonnige winterdag, met de zon in de rug op een sofa, met een tasje koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

363 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.