Recensie: Camilla Läckberg – Vrouwen zonder genade

Recensie: Camilla Läckberg – Vrouwen zonder genade


Drie vrouwen leiden een heel ongelukkig leven.
Ingrid, echtgenote van de hoofdredacteur van een grote krant, gaf haar eigen beloftevolle carrière op om haar man Tommy meer kansen te geven. Nu komt ze er achter dat hij schaamteloos vreemdgaat.
Birgitta is een onderwijzeres. Haar man Jacob is heel regelmatig fysiek agressief tegenover haar. Om dit te verbergen slaat ze zelfs broodnodige doktersafspraken over.
Victoria is een Russische vrouw. Via internet komt ze in contact met Malte. Op het eerste zicht lijkt hij een heel aardige man en ze emigreert naar Zweden om met hem te trouwen. Al gauw blijkt Malte niet degenen te zijn die ze dacht dat hij was.

Elk van deze drie vrouwen wil ontsnappen uit hun desastreuze huwelijk. Via internet maken ze afspraken met heel verregaande gevolgen…

ISBN: 9789044356274 – uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 157 – thriller


*****

3 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leuk boek om te lezen, maar voor mij persoonlijk met te weinig diepgang.’

Hoofdpersonages

*****

De drie hoofdpersonages in het boek zijn Ingrid, Victoria en Birgitta. Ze kennen mekaar niet persoonlijk, maar vinden mekaar op het internet. Ze maken onderlinge afspraken om mekaar te bevrijden uit een uitzichtloos huwelijk.
— Marita

Sfeer

*****

Het verhaal had een stuk spannender gebracht kunnen worden . Het is zodanig geschreven dat je je wel kan inleven in de trieste situatie van de drie vrouwen, maar het gevoel van echte spanning ontbreekt naar mijn gevoel .
— Marita

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven, de karakteromschrijvingen van de personages zijn vrij duidelijk. Soms worden er nogal onverklaarbare sprongen gemaakt in het verhaal en dat vind ik nogal storend.
— Marita

Passage uit het boek

De kamer in de kelder was in duisternis gehuld.
Ze rochelde toen ze iets probeerde te zeggen. Haar keel voelde strak en deed zeer, bijna net zo erg als die keer dat ze als klein meisje keelontsteking had gehad. Het deed zelfs pijn om te huilen. De avond tevoren was ze ervan overtuigd geweest dat ze met Maltes vingers om haar hals zou sterven.
Voordat ze haar bewustzijn verloor, had ze zich afgevraagd hoeveel vrouwen in de loop van de geschiedenis met hetzelfde uitzicht waren gestorven: de man met wie ze getrouwd waren, die met een verwrongen uitdrukking op zijn gezicht het leven uit hen kneep.

Leesvoorschrift

’s Avonds, op de sofa, naast een haardvuur met een tasje koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

157 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.