Recensie: Carl Wilkinson & Grace Helmer – Kalm aan… en kijk om je heen

Recensie: Carl Wilkinson & Grace Helmer – Kalm aan… en kijk om je heen


Vertraag de tijd om te zien hoe een ster geboren wordt, hoe een fossiel wordt gevormd en hoe zandduinen door de woestijn reizen.
40 natuurverwonderverhalen laten je zien welke fantastische dingen er om je heen gebeuren – iedere dag opnieuw.

ISBN: 9789047713210 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 96 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een rijk geïllustreerd, leerzaam boek.’

Verhaallijn

*****

Kalm aan… en kijk om je heen begint met een overzichtelijke inhoudsopgave. Hierdoor kun je als lezer direct bladeren naar het onderwerp wat je aanspreekt, maar je kunt natuurlijk ook het boek van voor naar achter lezen. Na deze inhoudsopgave is een kleine inleiding te lezen waarin je als lezer wordt gewezen op de prachtige natuur, zolang je maar de tijd neemt om hiernaar te kijken. Hierna start het boek en lees je over hoe een eikel een boom wordt, tot hoe een vulkaan uitbarst en alles daar tussenin.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Kalm aan… en kijk om je heen passen goed bij de tekst die je op dat moment leest. Er zijn steeds twee pagina’s gewijd aan één onderwerp. Deze twee pagina’s staan vol met kleine en grote illustraties wat het boek een verrassend effect geeft. De illustraties zijn waarheidsgetrouw en dit maakt dat je veel van de onderwerpen zult herkennen in het alledaagse leven.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Een eikeltje wordt een grote boom
Een oude eikenboom heeft iets magisch. Er wonen allerlei dieren in, van de eekhoorns en kevers die rond de wortels scharrelen, tot Vlaamse gaaien die de gevallen eikels begraven. En elke grote eikenboom is als een eikeltje begonnen…
Het is een heldere herfstdag, en deze slimme Vlaamse gaai verzamelt eikeltjes aan de voet van een oude eik.
Hij zal ze vandaag begraven en als het weer kouder wordt terugkomen om ze te zoeken… als hij onthoudt waar hij ze heeft achtergelaten.
Kijk! Dit eikeltje is niet door de gaai opgehaald. Het heeft de winter overleefd, doordat het in een braamstruik was terechtgekomen.’

Voor wie is het boek?

Kalm aan… en kijk om je heen is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, maar ook wanneer je ouder bent en interesse hebt in de natuur zul je van dit boek kunnen genieten.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.