Recensie: Cathy Rentzenbrink – Het laatste uit liefde

Recensie: Cathy Rentzenbrink – Het laatste uit liefde


In 1990 wordt Cathy’s broer Matty aangereden door een auto. Hij is zwaargewond en raakt in coma. Cathy en haar ouders zijn verantwoordelijk voor de slopende zorg, en willen maar één ding: dat Matty in leven blijft. Maar zijn coma is uitzichtloos. Na acht jaar nemen ze de ingrijpende beslissing om Matty’s leven te beëindigen. Het valt Cathy zwaar met de dood van Matty in het reine te komen. Toch weet ze de draad weer op te pakken, ook dankzij de liefde van haar Nederlandse man.

ISBN: 9789 021 564 432 – Kosmos Uitgevers – Aantal pagina’s: 236 – Biografie


*****

5 van de 5 sterren — Lisanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Cathy beschrijft het allemaal, liefde, verdriet, rouw en vergeving..

Hoofdpersonages

*****

Cathy vertelt in dit waargebeurde verhaal haar leven vóór het ernstige ongeluk van haar broer Matty, tijdens zijn comaperiode en na zijn overlijden. Hoe zij hiermee om is gegaan, haar gedachten en de beslissingen waar ze mee worstelde.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is bedroefd, maar niet te. Het verhaal heeft alles; liefde, verdriet, rouw en verwerking. Cathy beschrijft dit zonder het overdreven dramatisch te laten klinken. Het is mooi geschreven, je voelt het verdriet van de pagina’s afspatten.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

Het boek is ondanks het vreselijke waargebeurde verhaal vlot te lezen. Cathy beschrijft al haar emoties zonder dat het te langdradig wordt. Ze weet bij elke emotie exact de juiste toon te treffen.
— Lisanne

Passage uit het boek

Er lag opnieuw een zomer in het verschiet. Negen maanden na het ongeval gingen pa en ma naar het naargeestig zorgoverleg met de medische staf. Hersenscans hadden uitgewezen dat Matty opnieuw een bloeding en een infarct had gehad. Er waren niet veel gebieden beschadigd, maar de delen die dat wél waren, waren kritiek: spraak en gecontroleerde beweging.
Het ziekenhuis kondigde aan dat ze Matty niet langer konden behandelen, omdat ze zijn bed nodig hadden voor meer hoopgevende gevallen. Hij kwam niet in aanmerking voor verwijzing naar het gespecialiseerde revalidatiecentrum, vertelden ze, omdat hij onvoldoende vooruitgang geboekt had om op voort te borduren. We konden hem naar Scunthorpe of het ziekenhuis in Goole brengen, maar wij besloten dat we thuis zelf voor hem wilden zorgen. Dan zouden we weer allemaal samen zijn, en hoefden we ons geen zorgen te maken over wat er met Matty gebeurde wanneer wij niet bij hem waren.

Leesvoorschrift

19-park

Lees dit boek wanneer je alle tijd hebt, wanneer je eenmaal begint te lezen is het niet meer mogelijk om het boek weg te leggen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.