Recensie: Karen Swan – De Oostenrijkse verleiding

Recensie: Karen Swan – De Oostenrijkse verleiding


Regisseur Clover Phillips wil een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

ISBN: 9789401621274 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 446 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke roman over, wat het lijkt, een onmogelijke liefde vol rivaliteit.’

Hoofdpersonages

*****

Clover is regisseur en heeft een documentaire gemaakt over de surfer Cory. Tijdens een belangrijke wedstrijd is hij door het toedoen van zijn tegenstander Kit in de golven terechtgekomen en ernstig gewond geraakt. Clover wil gerechtigheid en besluit een documentaire over Cory en zijn gezin te maken. Tijdens het maken van de documentaire ontstaat een innige vriendschap tussen Clover en de familie. Wanneer Cory na het uitbrengen van de documentaire overlijdt, is dit dan ook een harde klap voor Clover.

Clover, en vele anderen met haar, zijn ervan overtuigd dat Kit het ongeluk met opzet veroorzaakt heeft. Hij wordt verbannen uit de surfwereld en probeert een nieuwe carrière op te bouwen met snowboarden. Dit is lastig voor hem, want hij worstelt met zijn verleden en een wereld waarin hij niet geliefd is als snowboarder. Wanneer Clover de kans krijgt om het ongeluk vanuit Kits kant te belichten, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze reist samen met haar collega’s Matty en Johnny naar de Alpen om Kit te volgen samen met zijn manager en broer. Hier komt Clover erachter dat er veel schuilt achter de gesloten Kit en dat hij zijn verleden voor zich houdt.
— Kaylee

Sfeer

*****

De Oostenrijkse verleiding is een verhaal dat meteen een bepaalde sfeer creëert. Vanaf het begin is duidelijk dat Clover en Kit elkaar allesbehalve mogen en dit zorgt voor een gespannen sfeer. Als lezer heb je ook snel door dat die spanningen niet alleen vijandige spanningen zijn, maar dat er meer speelt tussen hen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik moest even in het verhaal komen, omdat er veel personages voorkomen en de eerste hoofdstukken veel gebeurtenissen beschrijven. Toen ik wat verder was in het verhaal zat ik er goed in en heb ik het boek in een vlot tempo uitgelezen.
Karen heeft een hele fijne schrijfstijl die aanzet tot verder lezen. Ze weet gebeurtenissen en situaties heel beschrijvend te verwoorden, waardoor het lijkt alsof je een toeschouwer van dichtbij bent. Daarnaast kent het verhaal soms verrassende wendingen, die je wellicht niet aan ziet komen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Een donderslag van stilte galmde door de kamer.
Johnny moest lachen. ‘Wat bedoel je… je…’ Zijn lach vervaagde na de eerste schok. ‘Wie?’
Ze knipperde. Ze wisten alle drie heel goed dat er maar een ‘hem’ was. Er was maar een persoon met macht om haar wereld zo uit elkaar te laten klappen. ‘Kit.’
Matty’s handen vlogen naar haar mond terwijl ze op haar hielen achteroverzat.
‘Dat is een goeie… toch?’ vroeg Johnny, die haar vol hopeloos ongeloof aanstaarde.
Clover schudde haar hoofd en verwerkte hun verbijsterde uitdrukkingen. Ze hadden gelijk dat ze zo vol afschuw reageerden. Er bestond geen andere reactie hierop. Het was shocking. Onvoorstelbaar. Hoe kon dit zijn gebeurd? Ze wist het nog steeds niet.’

Leesvoorschrift

Buiten is het guur en de wolken vermengen regen met natte sneeuw. Je zit opgerold op de bank onder een dekentje en je leest dit boek bij kaarslicht.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

466 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.