Recensie: Charlie Jonas – Het kattencafé

Recensie: Charlie Jonas – Het kattencafé


Stel je een knus buurtpleintje in Keulen voor, hier komen alle personages uit dit verhaal samen. Susann, de weduwe die slecht ter been is en besluit om een laatste keer naar Ischia te reizen – om daar geheel verwacht een nieuwe liefde te vinden. Mimi, haar kat, die graag ondergebracht wordt bij een zachtaardig iemand. Die persoon is Leonie, een docent zonder enige ervaring met katten, maar mét een goed hart. Maak ook kennis met Maxie, Leonies beste vriendin, die net een boekencafé heeft geopend en verliefd is op de verkeerde man. Tot slot loopt daar nog Emily, een jong meisje dat zich alleen voelt na de scheiding van haar ouders en verlangt naar een kat…

ISBN: 978900514652 – Uitgeverij A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 304 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke feelgoodroman die perfect wegleest onder het genot van een kop koffie en een kat op je schoot.’

Hoofdpersonages

*****

Susann is een vrouw op leeftijd die haar man verloren is. Ze reisde vroeger altijd met haar man naar Italië, met name het eiland Ischia. Susann besluit haar gevoel te volgen en terug te gaan naar het pittoreske dorpje. Ze heeft echter een probleem: wie kan en wil op haar geliefde kat Mimi passen? Per toeval ontmoet ze Leonie en zij wil deze taak op zich nemen. Susann gaat op reis en verliest daar haar hart, niet alleen het eiland maar ook aan de liefde.

Leonie is docente Frans en woont nog niet zo lang in Keulen. Ze ontmoet per toeval de oudere vrouw Susann en er is meteen een klik tussen het tweetal. Wanneer Leonie door Susann gevraagd wordt om op haar kat Mimi te passen, zegt ze meteen ja. Alleen blijkt er niet zo’n goede klik te zijn tussen Mimi en Leonie. Gelukkig vindt ze een oplossing, die niet alleen haar liefde voor katten vergroot maar ook de liefde voor een specifiek persoon in haar omgeving.

Maxie kan door een erfenis van haar tante haar grote droom uit laten komen, namelijk het openen van een café. Vol passie maakt ze iedere dag de lekkerste koffie en bakt ze de meest verrukkelijke taarten. Wanneer haar vriendin Leonie haar om een gunst vraagt om op Mimi te passen, slaat haar kattenhart een slag over. Ze laat Mimi, en haar inmiddels geliefde kittens, vertoeven in haar café. Binnen de kortste keren staat haar café bekend als het kattencafé.
— Kaylee

Sfeer

*****

Het kattencafé is een verhaal waar je absoluut vrolijk van wordt. Je volgt drie vrouwen die allemaal hun eigen leven hebben en van alles meemaken. Toch worden hun levens met elkaar verweven en hebben ze invloed op elkaar. Het verhaal zit vol vrolijkheid, saamhorigheid en liefde.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Charlies Jonas heeft een ontzettend fijne feelgoodroman weten te schrijven. Het verhaal leest lekker weg, de verhaallijnen zijn goed te volgen en komen uiteindelijk op een leuke samen. Het einde is wel wat voorspelbaar, maar gezien het feit dat je gewoon blij wordt van dit boek is dit helemaal geen probleem.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ze betaalde het schilderijtje en de eigenaar van de kleine wondergrot besloot dat hij voor vandaag genoeg had verdiend en het tijd was om zijn winkel voor de middagpauze op slot te doen. Buiten vroeg hij of de bella signora hem misschien de eer wilde doen om met hem een glas wijn te drinken in een restaurant aan het strand – ‘maar een paar stappen hiervandaan’ – vanwaaruit je een prachtig uitzicht had op het castello.
Susann giechelde. De eer doen. Zoiets had ze al heel lang niet meer gehoord.’

Leesvoorschrift

Settle je op de bank, het liefst onder een zacht en warm dekentje. Zorg voor een grote mok koffie en je lievelingstaartje. Wanneer je een kat hebt, zorg er dan voor dat deze gezellig op je schoot ligt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

304 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.