Recensie: Charlotte de Monchy – Tegen beter weten in

Recensie: Charlotte de Monchy – Tegen beter weten in


Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent, maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.
Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie over Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan om zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke huurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

ISBN: 9789022589427 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 333 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke feelgood-roman over het vinden van liefde die je in één ruk uitleest.’

Hoofdpersonages

*****

Lois heeft maar één missie van haar baas gekregen: een biografie schrijven over haar oude tieneridool Marius. Om dit klusje te klaren, reist ze af naar Canada waar Marius nu woont. Eenmaal daar aangekomen blijkt dit lastiger dan gedacht, want Marius is een chagrijnige jongen die graag alleen is en al helemaal niet graag praat. Lois blijft volhouden en uiteindelijk lukt het haar om Marius uit zijn schulp te laten kruipen. Haar tijd in Canada is uiteindelijk leuker dan gedacht, want ze maakt daar vrienden en vindt haar grote liefde.
Jill woont in het hetzelfde dorpje als Marius. Ze werkt in een hotel dat ze dolgraag over zou willen nemen. Alleen zijn er twee probleempjes: Marc, een eigenaar van zes andere hotels, die het hotel ook dolgraag wil kopen én de bank die haar geen geld wil lenen. Wanneer Lois blijft slapen in het hotel sluiten ze een hechte vriendschap en komt Jill erachter dat Marc toch niet zo verschrikkelijk is als dat hij lijkt…
— Kaylee

Sfeer

*****

Charlotte de Monchy laat je in dit boek deel uitmaken van een vriendengroep. Als lezer leer je de hoofpersonages Lois en Jill goed kennen en aanschouw je hoe zij vriendschap sluiten. Jill laat Lois kennis maken met haar vriendengroep en met z’n allen proberen ze het leuk te maken in het stille Canadese dorpje. Als lezer wordt je volledig meegenomen, ontzettend leuk!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Van Tegen beter weten in lezen kan je alleen maar vrolijk worden. Charlotte de Monchy heeft een fijne schrijfstijl en het voelt alsof Lois en Jill ook jouw vriendinnen zijn. Ze neemt je mee in hun avonturen en bespreekt dingen die vriendinnen onderling ook bespreken, zoals roddels, mannen en onzekerheden.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ze kon het niet laten om even op een foto te klikken en in te zoomen op zijn ogen. De ogen die wel duizend keer de hoofdrol hadden gespeeld in haar tienerdromen. Hij had een bruin en een groen oog. Waarschijnlijk droeg hij een kleurlens. Net als Madonna moedervlekken boven haar lip tekende, maar toch… Ze maakt de foto wat groter en staarde er geïntrigeerd naar. ‘Misschien moet je even wat verder inzoomen, dan haal ik ondertussen het afwasteiltje onder de gootsteen vandaan.’ Lois klikte snel de ogen van Marius weg. ‘Samantha.’’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je gewoon in één ruk uit. Ga dus lekker in de tuin zitten met een glaasje ice tea, zonnebril op en geniet!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

333 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.